Dvojbarevná kuřecí křidýlka se salátem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 90 minut
Vaření: 25 minut
Srdíčkový salát s francouskou zálivkou, k tomu propečený kousek kuřecích křidýlek

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5470 KJ
tuky
108 g
bílkovina
63 g
mononenasycené mastné kyseliny
36 g
polynenasycené mastné kyseliny
22 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
sacharidy
17 g
cukry
10 g
sůl
4 g
vláknina
2 g
draslík
1,08 g
fosfor
780 mg
vápník
325 mg
hořčík
245 mg
cholesterol
231 mg
sodík
222 mg
železo
13 mg
mangan
4 mg
zinek
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecích křidýlek
  • 300 g srdíčkového salátu
  • Bazalkové pesto

  • 40 g bazalkových listků
  • 20 g tvrdého sýra
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vlažských ořechů
  • sůl
  • Sladko - pálivá omáčka

  • 1 lžíce medu
  • 1 chilli paprička
  • 1/2 citronu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžičku mleté červené papriky
  • sůl
  • pepř
  • Francouská zálivka na salát

  • 1 lžíce Dijónské hořčice (může být i plnotučná)
  • 1 lžíce medu
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • sůl
  • pepř (bílý)

Nástroje

    tyčový mixér

Postup:

  1. Tento recept začneme přípravou Bazalkového pesta, sladko - pálivou omáčkou a Francouzskou zálivkou.

  2. Bazalkové pesto:

    1. Umyté lístky bazalky dáme do nádoby , přidáme rozetřený česnek ze solí , vlažské ořechy.
    2. Začneme mixovat a pomalu přilévat olej.
    3. Jakmile vše dobře rozmixujeme, přidáme najemno nastrouhaný sýr a už jen zamícháme.
  3. Sladko - pálivá omáčka:

    1. Do misky dáme med, nadrobno nakrájenou chilli papričku, šťávu z citrónu, olej, mletou papriku, sůl a pepř.
    2. Všechny tyto ingredience pořádně promícháme, dokud se vše nespojí v hladkou omáčku.
  4. Francouzká zálivka:

    1. Dijónskou hořčici smícháme s medem, olejem, vinným octem, solí a pepřem.
    2. Vše dobře našleháme ponorným mixérem do hladké omáčky.
  5. Teď namarinujeme kuřecí křidýlka, která jsme si očistili, propláchli vodou a usušili.
  6. Půlku křidýlek potřeme bazalkovým pestem, druhou půlku sladko - pálivou omáčkou.
  7. Necháme minimálně 30 minut marinovat.
  8. Vše dáme na plech s pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů.
  9. Mezitím si umyjeme srdíčkový salát a necháme okapat.
  10. Cca po 12 minutách křidýlka otočíme a pečeme dalších 12 minut.
  11. Na talíř poskládáme listy salátu, které polejeme francouzkou omáčkou a na listy poklademe kuřecí křidýlka.
  12. Je to trochu složitější vaření, ale určitě nebudete litovat. Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.