Dvojbarevná kuřecí křidýlka se salátem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5470 KJ
- tuky
- 108 g
- bílkovina
- 63 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 36 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 22 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- sacharidy
- 17 g
- cukry
- 10 g
- sůl
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- draslík
- 1,08 g
- fosfor
- 780 mg
- vápník
- 325 mg
- hořčík
- 245 mg
- cholesterol
- 231 mg
- sodík
- 222 mg
- železo
- 13 mg
- mangan
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 600 g kuřecích křidýlek
- 300 g srdíčkového salátu
- 40 g bazalkových listků
- 20 g tvrdého sýra
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vlažských ořechů
- sůl
- 1 lžíce medu
- 1 chilli paprička
- 1/2 citronu
- 2 lžíce oleje
- 1 lžičku mleté červené papriky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce Dijónské hořčice (může být i plnotučná)
- 1 lžíce medu
- 4 lžíce oleje
- 1 lžíce vinného octa
- sůl
- pepř (bílý)
Bazalkové pesto
Sladko - pálivá omáčka
Francouská zálivka na salát
Nástroje
-
tyčový mixér
Postup:
-
Tento recept začneme přípravou Bazalkového pesta, sladko - pálivou omáčkou a Francouzskou zálivkou.
-
Bazalkové pesto:
- Umyté lístky bazalky dáme do nádoby , přidáme rozetřený česnek ze solí , vlažské ořechy.
- Začneme mixovat a pomalu přilévat olej.
- Jakmile vše dobře rozmixujeme, přidáme najemno nastrouhaný sýr a už jen zamícháme.
-
Sladko - pálivá omáčka:
- Do misky dáme med, nadrobno nakrájenou chilli papričku, šťávu z citrónu, olej, mletou papriku, sůl a pepř.
- Všechny tyto ingredience pořádně promícháme, dokud se vše nespojí v hladkou omáčku.
-
Francouzká zálivka:
- Dijónskou hořčici smícháme s medem, olejem, vinným octem, solí a pepřem.
- Vše dobře našleháme ponorným mixérem do hladké omáčky.
- Teď namarinujeme kuřecí křidýlka, která jsme si očistili, propláchli vodou a usušili.
- Půlku křidýlek potřeme bazalkovým pestem, druhou půlku sladko - pálivou omáčkou.
- Necháme minimálně 30 minut marinovat.
- Vše dáme na plech s pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů.
- Mezitím si umyjeme srdíčkový salát a necháme okapat.
- Cca po 12 minutách křidýlka otočíme a pečeme dalších 12 minut.
- Na talíř poskládáme listy salátu, které polejeme francouzkou omáčkou a na listy poklademe kuřecí křidýlka.
- Je to trochu složitější vaření, ale určitě nebudete litovat. Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.