Strouhaná buchta s tvarohem
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2901 KJ
- sacharidy
- 93 g
- cukry
- 55 g
- tuky
- 26 g
- bílkovina
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 248 mg
- draslík
- 147 mg
- vápník
- 90 mg
- cholesterol
- 74 mg
- hořčík
- 24 mg
- sodík
- 22 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 200 g cukr krupice
- 30 g kakaa
- 1 žloutek
- 250 g hery
- Prášek do pečiva (1 balení)
- 1 lžíce mléka
- 750 g tvarohu
- 3 žloutky
- 1 lžíce pudinkového prášku
- 200 g cukr krupice
- 250 ml mléka
Náplň:
Postup:
- Heru si rozpustíme a necháme zchladnout, všechny ingredience smícháme a těsto dobře propracujeme.
- Rozdělíme si ho na dva díly a dáme do mrazáku pořádně ztuhnout (je dobré zabalit do potravinářské folie).
- Náplň: tvarohy smícháme se žloutky, cukrem, vanilkovým pudinkem, cukrem a mlékem. Hlubší plech pořádně vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
- Vezmeme z mrazáku první kouli těsta a rovnoměrně ji na plech na hrubém struhadle postrouháme.
- Na těsto rozvrstvíme tvarohovou nádivku a nakonec postrouháme druhé těsto.
- Pečeme pomalu asi při 180 °C.
- Koláč je lepší druhý den, když se rozleží. Dobrou chuť
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí pečeně na červeném víně
Tahini cookies
Smažené vepřové krokety
Soba nudle s krevetami, kuřetem a houbami shitaake
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.