Strouhaná buchta s tvarohem

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Tuhle si oblíbíte ..

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2901 KJ
sacharidy
93 g
cukry
55 g
tuky
26 g
bílkovina
18 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
fosfor
248 mg
draslík
147 mg
vápník
90 mg
cholesterol
74 mg
hořčík
24 mg
sodík
22 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 200 g cukr krupice
  • 30 g kakaa
  • 1 žloutek
  • 250 g hery
  • Prášek do pečiva (1 balení)
  • 1 lžíce mléka
  • Náplň:

  • 750 g tvarohu
  • 3 žloutky
  • 1 lžíce pudinkového prášku
  • 200 g cukr krupice
  • 250 ml mléka

Postup:

  1. Heru si rozpustíme a necháme zchladnout, všechny ingredience smícháme a těsto dobře propracujeme.
  2. Rozdělíme si ho na dva díly a dáme do mrazáku pořádně ztuhnout (je dobré zabalit do potravinářské folie).
  3. Náplň: tvarohy smícháme se žloutky, cukrem, vanilkovým pudinkem, cukrem a mlékem. Hlubší plech pořádně vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
  4. Vezmeme z mrazáku první kouli těsta a rovnoměrně ji na plech na hrubém struhadle postrouháme.
  5. Na těsto rozvrstvíme tvarohovou nádivku a nakonec postrouháme druhé těsto.
  6. Pečeme pomalu asi při 180 °C.
  7. Koláč je lepší druhý den, když se rozleží. Dobrou chuť

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.