Vepřová kýta s mrkví a bramborem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4307 KJ
- sůl
- 325 g
- sacharidy
- 73 g
- bílkovina
- 59 g
- tuky
- 54 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- cukry
- 14 g
- vláknina
- 12 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- draslík
- 2,47 g
- fosfor
- 396 mg
- vápník
- 235 mg
- sodík
- 229 mg
- cholesterol
- 195 mg
- hořčík
- 162 mg
- železo
- 9 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové kýty
- 1 kg mrkve
- 1 kg brambor
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce kmínu
- sůl
- pepř
- 100 ml oleje
- 100 g másla
Postup:
- Nejdříve maso očistíme, umyjeme a osušíme.
- Mrkev a brambory oškrábeme a umyjeme.
- Cca 2 mrkve nakrájíme na hranoly, které použijeme místo špeku na prošpikování masa.
- Nožem uděláme otvor a vložíme mrkev.
- To samé uděláme s česnekem.
- Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a okmínujeme.
- Zalijeme cca 200 ml vody a dáme do předehřátý trouby na 250 stupňů cca 10 minut.
- Poté troubu stáhneme na 180 stupňů, přikryjeme pokličkou a pečemme cca 90 minut.
- Hlídáme, podlíváme a na konci pečení přidáme máslo.
- Mezi pečením masa jsme si nakrájeli mrkev na kostičky a připravili si i brambory.
- Brambory dáme vařit v osolené vodě cca 20 minut.
- Mrkev také vaříme zvlášť v osolené vodě cca 15 minut.
- Vše si naplánujeme tak, aby jsme měli při servírování vše teplé.
- Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí soté s hlívou ústřičnou
Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a pršutem
Rybí krokety
Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.