Vepřová kýta s mrkví a bramborem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 100 minut
Místo špeku - mrkev

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4307 KJ
sůl
325 g
sacharidy
73 g
bílkovina
59 g
tuky
54 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
cukry
14 g
vláknina
12 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
draslík
2,47 g
fosfor
396 mg
vápník
235 mg
sodík
229 mg
cholesterol
195 mg
hořčík
162 mg
železo
9 mg
zinek
4 mg
mangan
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové kýty
  • 1 kg mrkve
  • 1 kg brambor
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml oleje
  • 100 g másla

Postup:

  1. Nejdříve maso očistíme, umyjeme a osušíme.
  2. Mrkev a brambory oškrábeme a umyjeme.
  3. Cca 2 mrkve nakrájíme na hranoly, které použijeme místo špeku na prošpikování masa.
  4. Nožem uděláme otvor a vložíme mrkev.
  5. To samé uděláme s česnekem.
  6. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a okmínujeme.
  7. Zalijeme cca 200 ml vody a dáme do předehřátý trouby na 250 stupňů cca 10 minut.
  8. Poté troubu stáhneme na 180 stupňů, přikryjeme pokličkou a pečemme cca 90 minut.
  9. Hlídáme, podlíváme a na konci pečení přidáme máslo.
  10. Mezi pečením masa jsme si nakrájeli mrkev na kostičky a připravili si i brambory.
  11. Brambory dáme vařit v osolené vodě cca 20 minut.
  12. Mrkev také vaříme zvlášť v osolené vodě cca 15 minut.
  13. Vše si naplánujeme tak, aby jsme měli při servírování vše teplé.
  14. Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.