Filé ze štiky s dušenou zeleninou

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Vaření: 16 minut
Celkově: 16 minut
Rychlá večeře

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1772 KJ
bílkovina
33 g
sacharidy
24 g
tuky
23 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
sůl
1 g
draslík
436 mg
fosfor
320 mg
sodík
143 mg
cholesterol
109 mg
vápník
65 mg
hořčík
44 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g štiky (zmražené filé)
  • 300 g zeleninové směsi (WOK THAI)
  • 1/2 lžičky bylinkové soli
  • 1 lžička koření na ryby
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje

Postup:

  1. Dnes nemáme moc času a proto si uděláme velmi rychlou večeři .
  2. Sáhneme do mrazáku a vyndáme rybí filé (u mne to je štika) a hluboce zmraženou zeleninovou směs (wok thai).
  3. Na jednu pánev dáme lžíci másla a lžíci oleje, necháme máslo s olejem zahřát a na malém plameni restujeme rybí filé.
  4. Jakmile filé povolí, posypeme kořením na ryby a restujeme cca 8 minut z obou stran. Když není náhodou koření, můžeme ochutit (bylinková sůl, pepř, červená mletá paprika).
  5. Na druhé pánvi také rozehřejeme máslo s olejem a vysypeme zmraženou zeleninu.
  6. Zeleninu hlídáme, aby byla pěkně na skus. Cca 5 minut.

  7. Složení zeleniny Wok Thai

    1. mrkev
    2. červená paprika
    3. mini kukuřičky
    4. bambusové plátky
    5. zelené fazolky
    6. čínská houba
  8. Samozřejmě tento recept můžete uvařit i s čerstvých ingrediencí (jak čerstvá ryba i zelenina), ale už to nebude taková rychlovka. Můžeme podávat s vařeným bramborem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.