Filé ze štiky s dušenou zeleninou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1772 KJ
- bílkovina
- 33 g
- sacharidy
- 24 g
- tuky
- 23 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 436 mg
- fosfor
- 320 mg
- sodík
- 143 mg
- cholesterol
- 109 mg
- vápník
- 65 mg
- hořčík
- 44 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g štiky (zmražené filé)
- 300 g zeleninové směsi (WOK THAI)
- 1/2 lžičky bylinkové soli
- 1 lžička koření na ryby
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
Postup:
- Dnes nemáme moc času a proto si uděláme velmi rychlou večeři .
- Sáhneme do mrazáku a vyndáme rybí filé (u mne to je štika) a hluboce zmraženou zeleninovou směs (wok thai).
- Na jednu pánev dáme lžíci másla a lžíci oleje, necháme máslo s olejem zahřát a na malém plameni restujeme rybí filé.
- Jakmile filé povolí, posypeme kořením na ryby a restujeme cca 8 minut z obou stran. Když není náhodou koření, můžeme ochutit (bylinková sůl, pepř, červená mletá paprika).
- Na druhé pánvi také rozehřejeme máslo s olejem a vysypeme zmraženou zeleninu.
-
Zeleninu hlídáme, aby byla pěkně na skus. Cca 5 minut.
-
Složení zeleniny Wok Thai
- mrkev
- červená paprika
- mini kukuřičky
- bambusové plátky
- zelené fazolky
- čínská houba
- Samozřejmě tento recept můžete uvařit i s čerstvých ingrediencí (jak čerstvá ryba i zelenina), ale už to nebude taková rychlovka. Můžeme podávat s vařeným bramborem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.