Houbová omáčka s knedlíkem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2795 KJ
- tuky
- 47 g
- vláknina
- 35 g
- sacharidy
- 35 g
- nasycené mastné kyseliny
- 28 g
- bílkovina
- 25 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 75 mg
- vápník
- 63 mg
- fosfor
- 34 mg
- draslík
- 32 mg
- hořčík
- 26 mg
- sodík
- 9 mg
- zinek
- 5 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 l vody
- 250 g čerstvých hub
- 250 ml smetany (nejlépe 32%)
- 125 g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- sůl
- pepř
Postup:
- Nadrobno nakrajenou cibulku usmažíme do sklovata.
- Přidáme houby, sůl, pepř a necháme vypéct vodu, kterou houby pustí.
- Zaprášíme hladkou moukou a opražíme do světle hnědé barvy.
- Zalijeme 1 litrem horké vody, necháme vařit 15 minut a stále mícháme.
- Přilijeme smetanu a necháme na plotně jen než začne bublat a hned vypneme.
- Napaříme knedlíky, dáme na talíř a přelijeme omáčkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřové sweet & sour
Rib eye steak s grilovanými žampiony
Vepřová játra na roštu
Čočka beluga s opečenou cibulkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.