Rizoto s hlívou ústřičnou

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 18 minut
Úžasná a léčivá hlíva ústřičná

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
886 KJ
sacharidy
31 g
tuky
6 g
bílkovina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
187 mg
fosfor
54 mg
vápník
48 mg
hořčík
35 mg
železo
1 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 250 g hlívy ústřičné
  • 400 g rýže
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Tento rychlý a zdravý recept si můžeme uvařit jak k obědu tak k večeři. Ta zdravá ingredience je hlíva ústřičná - pomůže Vám s vaší imunitou, zažíváním i s únavou.
  2. Nejdříve si dáme vařit rýži do osolené vroucí vody.
  3. Vaříme cca 15 - 18 minut.
  4. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme na drobno.
  5. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky.
  6. Cibuli dáme zpěnit na rozehřátý olej, přidáme hlívu, opepříme a orestujeme.
  7. Poté přidáme uvařenou rýži, promícháme a dochutíme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.