Kapří škvarky

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 40 minut
Vaření: 20 minut
Tyto škvarky jsou rozhodně zdravější než vepřové .

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3430 KJ
tuky
65 g
bílkovina
54 g
polynenasycené mastné kyseliny
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
sůl
4 g
sacharidy
3 g
vláknina
1 g
draslík
993 mg
fosfor
816 mg
cholesterol
219 mg
sodík
122 mg
vápník
105 mg
hořčík
74 mg
zinek
3 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 600 g kapra
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • 1 lžíce bylinkové soli
  • 100 ml oleje

Nástroje

    fritovací hrnec

Postup:

  1. Na 600 g filetu potřebujeme cca 1,5 kilového kapra. Nejdříve musíme kapra očistit, udělat filety, nakrájet na proužky a potom na nepravidelné kousky cca 1,5 cm.
  2. Filety necháme s kůží. Vrchní kousky kapra (kde jsou malé kostičky) přeřízneme nožem.
  3. Kostky kapra dáme do misky, prosolíme, dáme papriku, uzavřeme víčkem a pořádně protřepeme.
  4. Dáme do lednice na 24 hodin.
  5. Maso vyndáme, propláchneme a usušíme kuchyňskými ubrousky. Proplachujeme kvůli paprice, aby nám při pečení nezhořkla.
  6. Na rozpálený olej dáme nakrájené maso a pečeme do křupava ze všech stran.
  7. Kdo má fritovací hrnec, je ve výhodě co se týká pečení.
  8. Po upečení vyndáme na papírový ubrousek a osušíme od mastnoty.
  9. Dochutíme solí a můžeme podávat. Jsou výborné teplé i studené.

  10. Tento recept je velice jednoduchý, zdravý a chutný. Můžeme zhřešit i u večerního filmu v televizi. Rybí škvarky , dobré vínko a pěkný film zaručuje super večer. Dobrou chuť a pěkný večer.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.