Kapří škvarky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3430 KJ
- tuky
- 65 g
- bílkovina
- 54 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- sůl
- 4 g
- sacharidy
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 993 mg
- fosfor
- 816 mg
- cholesterol
- 219 mg
- sodík
- 122 mg
- vápník
- 105 mg
- hořčík
- 74 mg
- zinek
- 3 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 600 g kapra
- 1 lžíce mleté červené papriky
- 1 lžíce bylinkové soli
- 100 ml oleje
Nástroje
-
fritovací hrnec
Postup:
- Na 600 g filetu potřebujeme cca 1,5 kilového kapra. Nejdříve musíme kapra očistit, udělat filety, nakrájet na proužky a potom na nepravidelné kousky cca 1,5 cm.
- Filety necháme s kůží. Vrchní kousky kapra (kde jsou malé kostičky) přeřízneme nožem.
- Kostky kapra dáme do misky, prosolíme, dáme papriku, uzavřeme víčkem a pořádně protřepeme.
- Dáme do lednice na 24 hodin.
- Maso vyndáme, propláchneme a usušíme kuchyňskými ubrousky. Proplachujeme kvůli paprice, aby nám při pečení nezhořkla.
- Na rozpálený olej dáme nakrájené maso a pečeme do křupava ze všech stran.
- Kdo má fritovací hrnec, je ve výhodě co se týká pečení.
- Po upečení vyndáme na papírový ubrousek a osušíme od mastnoty.
-
Dochutíme solí a můžeme podávat. Jsou výborné teplé i studené.
- Tento recept je velice jednoduchý, zdravý a chutný. Můžeme zhřešit i u večerního filmu v televizi. Rybí škvarky , dobré vínko a pěkný film zaručuje super večer. Dobrou chuť a pěkný večer.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Vitello tonnato
Koprová omáčka
Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.