Kokosové Rafaelo
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3149 KJ
- sacharidy
- 74 g
- cukry
- 51 g
- tuky
- 45 g
- nasycené mastné kyseliny
- 20 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- bílkovina
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 4 g
- draslík
- 1,016 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 691 mg
- vápník
- 256 mg
- hořčík
- 218 mg
- cholesterol
- 173 mg
- sodík
- 32 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 150 g kokosu
- 150 g krystalového cukru
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 5 ks bílku
- 1 prášek do pečiva
- trochu oleje
- 3 lžíce kakaa
- 100 g vlašských ořechů
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 5 bílků
- 150 g krystalového cukru
- Trochu oleje
- 200 g krystalového cukru
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 2 vanilkové pudinky
- 10 žloutků
- 250 g másla
- 150 g mascarpone
- 100 g čokolády (na vaření na ozdobu)
Kokosové těsto
Ořechové těsto
Krém
Kokosové těsto
- Nejdříve si ušleháme bílky s cukrem, pak přidáváme po lžících kokos a mouku promíchanou s práškem do pečiva.
- Těsto nalijeme na plech, kde máme pečící papír, který potřeme trochou oleje, aby se nám snadno řez sundaval a pečeme v troubě na 180 stupňů tak 15 minut podle trouby.
- Vyndáme z plechu i s papírem a necháme vychladit.
Ořechové těsto
- Nejdříve si nastrouháme ořechy, které smícháme s moukou, práškem do pečiva a kakaem. Potom si ušleháme bílky s cukrem a po lžících přidáváme směs ořechů, kakaa, mouky a prášku do pečiva.
- Těsto nalijeme na plech s pomazaným pečícím papírem a v troubě pečeme na 180 stupňů tak 15 minut.
- Upečené vyndáme a necháme vychladnout.
Krém
- Než nám těsta vychladnou, připravíme si krém. Do hrnce si dáme mléko, vanilkový cukr, krystal cukr a pudinky.
- Zahříváme a postupně přidáme žloutky za stálého míchání.
- Když hmota zhoustne, sundáme z ohně a dáme vychladit. Chvíli mícháme, aby se nám neudělal škraloup.
- Máslo si vyšleháme do pěny, přidáme mascarpone a postupně po lžících vychladlou hmotu.
- Šleháme do hladké pěny.
Nakonec potřeme kokosovou placku polovinou krému, na krém dáme ořechovou placku a potřeme druhou půlkou krému. Ozdobíme rozehřátou čokoládou ve vodní lázni a dáme do lednice ztuhnou, nejlépe do druhého dne. Ztuhlé řezy se dobře krájí. Teď už můžeme popřát jen dobrou chuť u dobrého kafíčka.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle se šunkou na smetaně
Hrachová kaše s uzeným masem
Boloňské ragů
Foie gras s pečeným jablkem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.