Kuřecí kousky se zeleninou a červenou rýží
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1360 KJ
- bílkovina
- 38 g
- sacharidy
- 26 g
- tuky
- 5 g
- cukry
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 506 mg
- vápník
- 151 mg
- fosfor
- 101 mg
- cholesterol
- 87 mg
- hořčík
- 69 mg
- sodík
- 39 mg
- železo
- 4 mg
Ingredience
- 600 g kuřecích prsíček
- 200 g mrkve
- 150 g cukety
- 200 g kedlubny
- 2 lžičky oleje
- 250 g červené rýže (neloupaná)
- 1 lžička rybí omáčky
- pepř
- sůl
- Kuřecí prsíčka očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky nebo nudličky.
- Maso jemně osolíme, opepříme a přilijeme rybí omáčku.
- Necháme minimálně 20 minut marinovat.
- Zatím si očistíme zeleninu a nakrájíme na slabé kousky.
- Na rozehřátém oleji orestujeme maso.
- Restujeme, dokut maso není ze všech stran bílé.
- Maso vyndáme a na výpek přihodíme zeleninu, kterou restujeme cca 2 až 3 minuty.
- Maso přidáme k zelenině, zamícháme a prohřejeme.
Příprava červené rýže
Rýži vložíme do osolené vody (250 g rýže , 700 ml vody)
Přiveďte k varu a vařte 20 minut.
Rýži můžeme zamíchat do směsi nebo naservírovat volně.
Něco málo o červený rýži neloupané.
Má naprosto úžasnou chuť, která je lehce do oříškova. Protože se jedná o klasickou rýži, která není loupaná, zachovává si rýžovou chuť i její pevná slupka.
Vyniká zajímavou strukturou, která ozvláštní každé jídlo.
obsahuje vitamíny skupiny B ( B1 , B2 , B6 ), vitamín E.
Léčí a předchází tvorbě ledvinových kamenů na bázi vápníku.
Pravidelná konzumace rýže pomáhá stabilizovat hodnotu glukózy v krvi (uvolňuje se pomalu) a tím pomáhá nejen diabetikům, ale i lidem, kteří mají problémy s nutkavým přejídáním a chutěmi na sladké.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Butterfish s hráškovým pyré
Losos s listovým špenátem a pečenými bramborami
Tilápie s karotkovým pyré a luštěninami
Vepřové plíčky na smetaně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.