Mrkvovo-zázvorový krém pro úplné začátečníky
OkoslavSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 913 KJ
- sacharidy
- 20 g
- cukry
- 15 g
- vláknina
- 9 g
- tuky
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- bílkovina
- 3 g
- draslík
- 694 mg
- sodík
- 196 mg
- vápník
- 158 mg
- fosfor
- 116 mg
- hořčík
- 70 mg
- železo
- 6 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg mrkve
- 1 cibule
- trochu olivového oleje
- trochu zázvoru
- sůl
- pepř
- 1500 ml zeleninového vývaru
- 50 ml smetany
- 50 ml zakysané smetany (na ozdobu)
Nástroje
-
ponorný mixér
Postup:
- Nadrobno nakrájenou cibuli zpěňte na oleji v hlubším hrnci.
- Přidejte oloupanou a nakrájenou mrkev a nastrouhaný nebo nadrobno nakrájený zázvor. Orestujte a zalijte vývarem.
- Vařte, dokud mrkev nezměkne, podle chuti dochuťte solí a pepřem.
- Odstavte z ohně a dkladně rozmixujte. Můžete zjemnit smetanou.
- Na talíři dozdobte zakysanou smetanou a pepřem. Dobrou chuť :-)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Vitello tonnato
Špagety s rajčaty a kuřecím masem
Bramborové šišky s mákem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.