Tuřínová polévka
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1328 KJ
- tuky
- 24 g
- sacharidy
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- bílkovina
- 2 g
- draslík
- 408 mg
- vápník
- 100 mg
- fosfor
- 83 mg
- sodík
- 46 mg
- hořčík
- 42 mg
- cholesterol
- 40 mg
- mangan
- 2 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 200 g tuřínu
- 100 g brambor
- 1 cibuli
- 50 g žampionů
- 50 g másla
- 30 ml oleje
- 750 ml vývaru
- 1/2 lžičky fenyklu (drceného )
- 5 kardamomu (tobolek )
- sůl
- pepř
- špetku chilli papriček (sušených drcených )
Postup:
- Na másle s olejem orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou na půlkolečka.
- Přidáme oloupaný, omytý na kostičky nakrájený tuřín a bramboru, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
- V hmoždíři nadrtíme semínka fenyklu a kardamomu, pokrájíme očištěné žampiony. Vše přidáme do základu a ještě krátce povaříme.
- Podle chuti osolíme a opepříme. Na talíři posypeme petrželkou a kdo má rád přidá vločky chilli .
- Vývar použijeme masový nebo zeleninový.
- Polévku lze udělat i krémovou přidáním smetany - rozmixovat a povařit. Pak dáváme zvlášť restované žampiony až do talíře.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí závitek s kořenovou zeleninou
Vepřové nudličky v nivové omáčce
Hrachová kaše s uzeným masem
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.