Drobenkový koláč

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
koláč podle babičky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1858 KJ
sacharidy
69 g
cukry
24 g
tuky
14 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
bílkovina
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
sůl
3 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
411 mg
fosfor
162 mg
vápník
137 mg
hořčík
67 mg
cholesterol
56 mg
sodík
46 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    na drobenku

  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 g krupicového cukru
  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • 1 citron ( kůra )
  • na pudink

  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 vanilkový cukr (vanilinový)

Postup:

  1. Všechny sypké ingredience na drobenku dáme do misky, přidáme 1 vejce, změklé máslo, nastrouháme kůru z dobře omytého citronu a ručně vypracujeme drobenku.
  2. Polovinu nasypeme do koláčové nebo dortové formy ( 24 cm průměr) vyložené pečícím papírem.
  3. Pudink uvaříme podle pokynů uvedených na sáčku nebo jak jsme zvyklé a hned vlijeme na připravenou drobeku ve formě.
  4. Můžeme ale nemusíme poklást kousky ovoce.
  5. Zasypeme druhou polovinou drobenky a dáme do trouby předehřáté na 180° C. Pečeme cca 25 minut dorůžova. Čas je orientační, každá trouba peče jinak.
  6. Zcela vychladlý koláč nakrájíme a pocukrujeme nebo ozdobíme šlehačkou, zakysanou smetanou, čokoládou apod.

  7. Poznámka:
  8. Babička k němu dělávala žahour (svařené borůvky s cukrem a smetanou) nebo s jahody.
  9. Já jsem začala dávat kousky ovoce dovnitř, v tomto jsou čerstvé meruňky a rybíz ala brusinky.

  10. Vanilkový cukr dělám domácí, použitý lusk bez semínek dám do uzavíratelné skleničky a zasypu cukrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.