Drobenkový koláč
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1858 KJ
- sacharidy
- 69 g
- cukry
- 24 g
- tuky
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- bílkovina
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sůl
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 411 mg
- fosfor
- 162 mg
- vápník
- 137 mg
- hořčík
- 67 mg
- cholesterol
- 56 mg
- sodík
- 46 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 350 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 150 g krupicového cukru
- 125 g másla
- 1 vejce
- 1 citron ( kůra )
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 1 vanilkový cukr (vanilinový)
na drobenku
na pudink
Postup:
- Všechny sypké ingredience na drobenku dáme do misky, přidáme 1 vejce, změklé máslo, nastrouháme kůru z dobře omytého citronu a ručně vypracujeme drobenku.
- Polovinu nasypeme do koláčové nebo dortové formy ( 24 cm průměr) vyložené pečícím papírem.
- Pudink uvaříme podle pokynů uvedených na sáčku nebo jak jsme zvyklé a hned vlijeme na připravenou drobeku ve formě.
- Můžeme ale nemusíme poklást kousky ovoce.
- Zasypeme druhou polovinou drobenky a dáme do trouby předehřáté na 180° C. Pečeme cca 25 minut dorůžova. Čas je orientační, každá trouba peče jinak.
-
Zcela vychladlý koláč nakrájíme a pocukrujeme nebo ozdobíme šlehačkou, zakysanou smetanou, čokoládou apod.
- Poznámka:
- Babička k němu dělávala žahour (svařené borůvky s cukrem a smetanou) nebo s jahody.
-
Já jsem začala dávat kousky ovoce dovnitř, v tomto jsou čerstvé meruňky a rybíz ala brusinky.
- Vanilkový cukr dělám domácí, použitý lusk bez semínek dám do uzavíratelné skleničky a zasypu cukrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Foie gras s pečeným jablkem
Glazované cibulky
Kuřecí soté s hlívou ústřičnou
Tilápie s karotkovým pyré a luštěninami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.