Brokolice trochu jinak
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1325 KJ
- tuky
- 21 g
- sacharidy
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- bílkovina
- 11 g
- vláknina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 783 mg
- fosfor
- 282 mg
- vápník
- 189 mg
- cholesterol
- 94 mg
- sodík
- 90 mg
- hořčík
- 86 mg
- železo
- 22 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 400 g brokolice
- 200 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 50 g tvrdého sýru (na strouhání ementál nebo eidam )
- 50 g strouhanky (a trochu na vysypání pekáčku )
- 50 g másla
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- drcený kmín
Postup:
-
Brokolici rozebereme na růžičky propláchneme a uvaříme na skus ( vařím v Mvt v nádobě k tomu určené bez vody jen vlhké 3 min / 800 W , zůstane krásně zelená) . Můžete uvařit ve vodě klasicky 6 minut a ihned zchladit ve studené vodě.
-
Předehřejeme troubu na 200 ° C.
- Zatím nastrouháme sýr na mlýnku nebo použijeme slizičkové struhadlo.
- Odváženou strouhanku se sýrem promícháme .
- V jiné misce prošleháme vidličkou vejce se zakysanou smetanou a kořením, které dáme podle chuti asi čtvrt kávové lžičky od každého, majoránky může být celá lžička.
- Lehce vymažeme zapékací pekáček máslem a vysypeme strouhankou .
- Do pekáčku dáme předvařenou brokolici, zalijeme směsí vajec, zasypeme sýrovou směsí a poklademe tenkými plátky másla.
- Dáme do předehřáté trouby a upečeme dorůžova asi 15 - 20 minut.
- Podáváme se salátem nebo s vařeným bramborem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.