Tarte Tatin
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1334 KJ
- sacharidy
- 43 g
- cukry
- 27 g
- tuky
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- sůl
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- bílkovina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 153 mg
- cholesterol
- 42 mg
- fosfor
- 37 mg
- vápník
- 21 mg
- hořčík
- 13 mg
- sodík
- 8 mg
Ingredience
- 150g hladké mouky
- 80g másla
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce studené vody
- 140g třtinového cukru
- 60g másla
- 5ks jablek
Postup:
- Z hladké mouky, 80g másla, moučkového cukru a vody vypracujeme těsto, které dáme aspoň na 2 hodiny odpočinout do lednice.
- Jablka oloupeme a nakrájíme na osminky, vykrojíme stopky a jádřince.
- Do pánve vsypeme 140 g třtinového cukru, 60 g másla a za stálého míchání necháme zkaramelizovat.
- Do zlatavého karamelu přidáme nakrájená jablka a promícháme.
- Připravíme si kulatou formu do které jablka naskládáme a zalijeme zbylým karamelem.
- Odpočaté těsto vyválíme o něco větší než je průměr kulaté formy a jablka tímto těstem překryjeme a okraje zahneme dovnitř formy.
- Pečeme 30 min při 170 stupních. Po upečení necháme 5 minut vychladnout, opatrně uvolníme okraje těsta a koláč převrátíme ovocem vzhůru.
- Výborný je ještě vlahý s kopečkem vanilkové zmrzliny a šlehačkou, ale ostudu si neuříznete ani se studenou variantou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.