Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 40 minut
Vaření: 30 minut
Tak málo stačí pro tak famózní výsledek

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1334 KJ
sacharidy
43 g
cukry
27 g
tuky
15 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
sůl
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
3 g
bílkovina
2 g
lepek
1 g
draslík
153 mg
cholesterol
42 mg
fosfor
37 mg
vápník
21 mg
hořčík
13 mg
sodík
8 mg

Ingredience

  • 150g hladké mouky
  • 80g másla
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce studené vody
  • 140g třtinového cukru
  • 60g másla
  • 5ks jablek

Postup:

  1. Z hladké mouky, 80g másla, moučkového cukru a vody vypracujeme těsto, které dáme aspoň na 2 hodiny odpočinout do lednice.
  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na osminky, vykrojíme stopky a jádřince.
  3. Do pánve vsypeme 140 g třtinového cukru, 60 g másla a za stálého míchání necháme zkaramelizovat.
  4. Do zlatavého karamelu přidáme nakrájená jablka a promícháme.
  5. Připravíme si kulatou formu do které jablka naskládáme a zalijeme zbylým karamelem.
  6. Odpočaté těsto vyválíme o něco větší než je průměr kulaté formy a jablka tímto těstem překryjeme a okraje zahneme dovnitř formy.
  7. Pečeme 30 min při 170 stupních. Po upečení necháme 5 minut vychladnout, opatrně uvolníme okraje těsta a koláč převrátíme ovocem vzhůru.
  8. Výborný je ještě vlahý s kopečkem vanilkové zmrzliny a šlehačkou, ale ostudu si neuříznete ani se studenou variantou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.