Kuřecí stehenní plátek s fazolkami a dýňovými semínky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2691 KJ
- tuky
- 55 g
- bílkovina
- 25 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- sacharidy
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- sůl
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 263 mg
- cholesterol
- 147 mg
- vápník
- 104 mg
- fosfor
- 82 mg
- hořčík
- 15 mg
- sodík
- 3 mg
Ingredience
- 300 g kuřecího masa
- 200 g zelených lusků
- 50 g dýňových semínek
- 50 g másla
- 2 lžíce oleje
- 10 g steakového koření
- 1/2 bujonu (zeleninového)
- 1 stroužek česneku
Postup:
- Stehení kousky masa očistíme, umyjeme, osušíme a nakořeníme kořenící směsí na steaky.
- Necháme chvíli odležet - cca 20 minut.
- Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme 20 g másla.
- Přidáme kuřecí maso a na mírném ohni pečeme dozlatova.
- Fazolky hodíme cca na 2 minuty do vroucí osolené vody, vyndáme a zprutka zchladíme ve studené vodě. Necháme okapat.
- Na druhou pánev dáme zbytek máslo, přidáme rozetřený česnek, přidáme půlku bujonu a fazolky.
- Přisypeme dýňové semínka a restujeme, aby byly lusky na skus - to znamená pěkně křupavé, aby nebyly moc měkké.
- Můžeme podávat s bramborem nebo čerstvým pečivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.