Kuřecí stehenní plátek s fazolkami a dýňovými semínky

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 30 minut
Vaření: 10 minut
Kuřecí stehenní plátek - něco lehčího

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2691 KJ
tuky
55 g
bílkovina
25 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
sacharidy
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
sůl
5 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
1 g
draslík
263 mg
cholesterol
147 mg
vápník
104 mg
fosfor
82 mg
hořčík
15 mg
sodík
3 mg

Ingredience

  • 300 g kuřecího masa
  • 200 g zelených lusků
  • 50 g dýňových semínek
  • 50 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 10 g steakového koření
  • 1/2 bujonu (zeleninového)
  • 1 stroužek česneku

Postup:

  1. Stehení kousky masa očistíme, umyjeme, osušíme a nakořeníme kořenící směsí na steaky.
  2. Necháme chvíli odležet - cca 20 minut.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme 20 g másla.
  4. Přidáme kuřecí maso a na mírném ohni pečeme dozlatova.
  5. Fazolky hodíme cca na 2 minuty do vroucí osolené vody, vyndáme a zprutka zchladíme ve studené vodě. Necháme okapat.
  6. Na druhou pánev dáme zbytek máslo, přidáme rozetřený česnek, přidáme půlku bujonu a fazolky.
  7. Přisypeme dýňové semínka a restujeme, aby byly lusky na skus - to znamená pěkně křupavé, aby nebyly moc měkké.
  8. Můžeme podávat s bramborem nebo čerstvým pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.