Cuketové bramboráčky .
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2420 KJ
- tuky
- 51 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 23 g
- nasycené mastné kyseliny
- 22 g
- sacharidy
- 21 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- bílkovina
- 6 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 637 mg
- fosfor
- 419 mg
- hořčík
- 207 mg
- železo
- 155 mg
- vápník
- 146 mg
- cholesterol
- 88 mg
- sodík
- 53 mg
- mangan
- 15 mg
- zinek
- 6 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 500 g cukety
- 2 středně velké brambory
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1/2 lžíce majoránky
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
- 150 g sádla (nebo olej na smažení)
Postup:
- Cuketu omyjeme a osušíme nebo oloupeme, nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, osolíme a necháme vypotit asi 10 minut.
- Zatím oloupeme a nastrouháme brambory, přidáme je k cuketě a ručně po částech, které se vejdou do dlaní vymačkáme.
- K takto vymačkaným cuketám s bramborami přidáme prolisovaný česnek, vejce, mouku, strouhanku, v dlani promnutou majoránku, pepř a zamícháme husté těsto.
- Podle chuti můžeme ještě dosolit případně přidat mouku, promícháme a vytváříme placičky velikosti dlaně, které obalíme ve strouhance a smažíme na sádle nebo oleji z obou stran.
-
Osmažené odkládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Z tohoto množství je 12 placiček.
- Podáváme samotné, se zeleninou nebo jako přílohu ke grilovanému masu,guláši apod.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
Tartiflette
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.