Pečený bůček na prkýnku

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 100 minut
Něco dobrého k pivíčku

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5617 KJ
tuky
124 g
mononenasycené mastné kyseliny
53 g
bílkovina
41 g
nasycené mastné kyseliny
25 g
polynenasycené mastné kyseliny
21 g
sacharidy
12 g
sůl
11 g
draslík
2,912 g
vláknina
2 g
cukry
2 g
fosfor
1,191 g
vápník
547 mg
hořčík
350 mg
sodík
314 mg
cholesterol
195 mg
železo
27 mg
zinek
7 mg
mangan
6 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 600 g bůčku
  • 10 stroužků česneku
  • 1 cibule
  • 50 ml oleje
  • 2 lžíce soli
  • 3 g pepř celí (cca 10 kuliček)
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička mleté papriky (pálivé)

Postup:

  1. Vezmeme velký hrnec, vložíme nakrájený bůček a zalijeme studenou vodou.
  2. Přidáme česnek, cibuli, pepř, sůl a dáme pomalu vařit, do polomněka.
  3. Cca po 1 hodině vaření vyndáme a necháme vystydnout.
  4. Do oleje dáme mletou papriku, sladkou i pálivou a dva rozetřený česneky se solí.
  5. Touto směsí potřeme bůček a dáme do trouby na 200 stupňů cca 40 minut.
  6. Během pečení občas potřeme maso s paprikovou směsí.
  7. Servírujeme na prkýnku s čerstvým chlebem a tím co máme rádi (hořčice, křen, okurka atd.).
  8. A nakonec vše spláchneme řízným vychlazeným pivkem. Dobrou chuť ....

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.