Pečený bůček na prkýnku
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5617 KJ
- tuky
- 124 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 53 g
- bílkovina
- 41 g
- nasycené mastné kyseliny
- 25 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 21 g
- sacharidy
- 12 g
- sůl
- 11 g
- draslík
- 2,912 g
- vláknina
- 2 g
- cukry
- 2 g
- fosfor
- 1,191 g
- vápník
- 547 mg
- hořčík
- 350 mg
- sodík
- 314 mg
- cholesterol
- 195 mg
- železo
- 27 mg
- zinek
- 7 mg
- mangan
- 6 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 600 g bůčku
- 10 stroužků česneku
- 1 cibule
- 50 ml oleje
- 2 lžíce soli
- 3 g pepř celí (cca 10 kuliček)
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžička mleté papriky (pálivé)
Postup:
- Vezmeme velký hrnec, vložíme nakrájený bůček a zalijeme studenou vodou.
- Přidáme česnek, cibuli, pepř, sůl a dáme pomalu vařit, do polomněka.
- Cca po 1 hodině vaření vyndáme a necháme vystydnout.
- Do oleje dáme mletou papriku, sladkou i pálivou a dva rozetřený česneky se solí.
- Touto směsí potřeme bůček a dáme do trouby na 200 stupňů cca 40 minut.
- Během pečení občas potřeme maso s paprikovou směsí.
- Servírujeme na prkýnku s čerstvým chlebem a tím co máme rádi (hořčice, křen, okurka atd.).
- A nakonec vše spláchneme řízným vychlazeným pivkem. Dobrou chuť ....
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.