Pappardelle s hříbkovo-smetanovou omáčkou

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
dobrota s hříbky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3772 KJ
sacharidy
96 g
tuky
42 g
bílkovina
30 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
sůl
1 g
fosfor
246 mg
draslík
229 mg
sodík
143 mg
vápník
73 mg
hořčík
45 mg
cholesterol
28 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 400 g pappardelle (širokých nudlí)
  • 5 g sušených hříbků (nebo nakrájené čerstvé)
  • 210 ml smetany ke šlehání
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 šalotku
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • 50 g parmazánu
  • trochu petržele

Postup:

  1. Domácí široké nudle (pappardelle), nebo koupené uvaříme v dostatečném množství vařící osolené vody na skus.
  2. Pokud máme hříbky sušené předem je namočíme.
  3. Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibulku, přidáme česnek, kostičky anglické slaniny a orestujeme.
  4. Přidáme hříbky, mírně podlijeme vodou, ve které se máčely a podusíme asi 10 minut do měkka, občas promícháme, vodu dle potřeby doléváme a nakonec necháme vyvařit.
  5. Zalijeme smetanou a povaříme do požadované hustoty, čím déle vaříme bude omáčka hustší.
  6. Přidáme sůl, pepř a promícháme s vařenými nudlemi.

  7. Podáváme posypané parmazánem a nasekanou hladkolistou petrželkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.