Pappardelle s hříbkovo-smetanovou omáčkou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3772 KJ
- sacharidy
- 96 g
- tuky
- 42 g
- bílkovina
- 30 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 246 mg
- draslík
- 229 mg
- sodík
- 143 mg
- vápník
- 73 mg
- hořčík
- 45 mg
- cholesterol
- 28 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 400 g pappardelle (širokých nudlí)
- 5 g sušených hříbků (nebo nakrájené čerstvé)
- 210 ml smetany ke šlehání
- 50 g anglické slaniny
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 šalotku
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- 50 g parmazánu
- trochu petržele
Postup:
- Domácí široké nudle (pappardelle), nebo koupené uvaříme v dostatečném množství vařící osolené vody na skus.
- Pokud máme hříbky sušené předem je namočíme.
- Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibulku, přidáme česnek, kostičky anglické slaniny a orestujeme.
- Přidáme hříbky, mírně podlijeme vodou, ve které se máčely a podusíme asi 10 minut do měkka, občas promícháme, vodu dle potřeby doléváme a nakonec necháme vyvařit.
- Zalijeme smetanou a povaříme do požadované hustoty, čím déle vaříme bude omáčka hustší.
-
Přidáme sůl, pepř a promícháme s vařenými nudlemi.
- Podáváme posypané parmazánem a nasekanou hladkolistou petrželkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rizoto s liškami a hráškem
Špagety Aglio olio a peperoncino
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Quiche de Lorraine
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.