Krevetový koktejl

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 2 minut
krevety jsou skvělé i zdravé

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
606 KJ
bílkovina
20 g
tuky
7 g
sacharidy
2 g
sůl
1 g
sodík
295 mg
draslík
243 mg
fosfor
195 mg
cholesterol
158 mg
vápník
75 mg
hořčík
50 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 400 g krevet (středně velkých syrových nebo předvařených)
  • 3 lžíce majonézy( Hellmanns)
  • 1 lžíci bílého jogurtu (řeckého nebo selského jogurtu)
  • 2 lžičky Worcestrové omáčky
  • 1/2 lžičky magi (nutné)
  • 150 g salátu (listy salátu k podávání)

Postup:

  1. Na koktejl můžeme použít růžové krevety, které jsou již předvařené.
  2. Pokud koupíme krevety šedé celé oloupeme je tak, že nejprve odtrhneme nožky.a hlavu.
  3. Z vnitřní strany těla otevřeme krunýř a odstraníme ho. Zbytky můžeme použít na vývar.
  4. Opatrně uděláme na hřbetě krevety mělký zářez a vyndáme černé střívko.
  5. Očištěné krevety asi 1-2 minuty ( do zrůžovění) povaříme ve vařící vodě, vychladlé nakrájíme nadrobno.
  6. Majonézu, jogurt, worcestr i magi smícháme a přidáme krevety.

  7. Podáváme v malé mističce vyložené listem salátu s opečeným toastem ozdobené dle fantazie.

  8. Do koktejlu je možné přidat krabí tyčinky nebo kousky ovoce - mandarinky, ananas.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.