Základní španělská paella

Okoslav
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Typické španělské jídlo si připravíte i doma. Stačí k tomu pár surovin a hluboká pánev.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1629 KJ
sacharidy
51 g
tuky
13 g
bílkovina
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
draslík
834 mg
fosfor
217 mg
vápník
65 mg
hořčík
51 mg
sodík
5 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 100 g papriky (červený )
  • 100 g papriky (žlutý )
  • 250 g rajčat ( v konzervě )
  • 200 g rýže
  • 300 g kuřecí
  • 1 červená cibule
  • 15 g cibule (žlutá )
  • česnek (5 stroužků)
  • trocha šalvěje
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru ( kuřecího )

Nástroje

    hluboká pánev s pokličkou

Postup:

  1. V hluboké pánvi na olivovém oleji orestujte na měsíčky nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou papriku. Vyjměte z pánve.
  2. Na stejné pánvi orestujte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete.
  3. Přisypte syrovou rýži, ještě krátce orestujte a přidejte rajčata. Promíchejte a zalijte vývarem tak, aby sahal do stejné úrovně jako rýže s masem. Přidejte šalvěj, přiklopte a duste asi 20 minut.
  4. Přidejte cibuli s paprikami, které jsme měli odložené stranou, a na drobno nakrájený česnek. V případě potřeby ještě podlijte vývarem a duste dalších deset minut.
  5. V závěru podle chuti dosolte. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.