Sýrový špíz
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5785 KJ
- sacharidy
- 151 g
- bílkovina
- 74 g
- tuky
- 52 g
- nasycené mastné kyseliny
- 26 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 6 g
- cukry
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 2 g
- vápník
- 1,046 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 839 mg
- sodík
- 481 mg
- draslík
- 463 mg
- cholesterol
- 231 mg
- hořčík
- 95 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 100 g eidamu (bloček)
- 100 g goudy (bloček)
- 100 g nivy
- 100 g hermelímu
- 200 g hladké mouky
- 2 vajíčka
- 200 g strouhanky
- sůl
trojobal
Nástroje
-
špízové jehly
špejle
fritovací hrnec
Postup:
- Vychlazené sýry nakrájíme na kostky a napíchneme na jehlu nebo špejli.
- 2x obalíme v klasickém trojobalu, aby nám sýr nevytekl a dáme na půl hodiny na mrazák.
- Špízy vhodíme do rozpáleného oleje - na to je velice dobrý fritovací hrnec, na pánev musíme dát víc oleje, aby špízy byly minimálně do půlky ponořené.
- Opékáme do zlatova.
- Podáváme s bramborovou kaší, vařenými nebo pečenými brambory, šťouchanými brambory... Výboný je k tomu broskvový kompot.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí guláš
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Houbové lasagne
Fazolová polévka s klobáskou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.