Lilek načerno
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 675 KJ
- sacharidy
- 17 g
- cukry
- 9 g
- tuky
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- bílkovina
- 3 g
- sůl
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 856 mg
- fosfor
- 188 mg
- vápník
- 61 mg
- hořčík
- 52 mg
- sodík
- 12 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 střední lilek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 plátky čerstvého zázvoru
- 2 lžíce octu ( balzamiko )
- 1 lžíci chilli omáčky ( sladké )
- 4 lžíce sladké sojové omáčky
- 1 lžičku rýžového octa
- 1 lžičku třtinového cukru
- 1 lžička solamylu
- sůl
Postup:
- Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 15 minut vypotit.
- Kolečka osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky.
- Na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme lilek, plátky česneku a zázvor nasekaný na jemno .
- Krátce orestujeme , podlijeme 50 ml vody a 5 minut dusíme.
- Přidáme sojovou omáčku, sladkou chilli, ocet i cukr a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut.Zahustíme solamylem rozmíchaným ve 100 ml vody (podle požadovaného množství omáčky přidáme solamyl i vodu).
- Podusíme ještě 3 min a podáváme s rýží .
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou
Kuře na paprice se špeclemi
Vitello tonnato
Kmínová polévka
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.