Bramborová polévka s houbami
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1489 KJ
- sacharidy
- 55 g
- tuky
- 11 g
- vláknina
- 8 g
- bílkovina
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 892 mg
- fosfor
- 110 mg
- vápník
- 104 mg
- sodík
- 63 mg
- hořčík
- 47 mg
- cholesterol
- 30 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 400 g brambor
- 0,8 l hovězího vývaru (nebo zeleninového)
- 30 g sušených hub
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 větší cibule
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 1 kávová lžička celého kmínu
- trocha zelené petrželky
Postup:
- Nejdříve si houby namočíme na 1/2 hodiny do vlažné vody.
- Oloupané brambory si dáme vařit do osolené vody s troškou kmínu, vaříme do měkka.
- Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle - můžeme i nakrájet na kostičky.
- Cibuli si připravíme - nakrájíme na drobno.
- Do kastrolu dáme kmín a necháme na sucho chviličku pražit.
- Přidáme máslo a vhodíme nakrájenou cibulku společně s nastrouhanou zeleninou a restujeme do zlatova (v případě, že jsme si zeleninu nakrájeli, začneme napřed zeleninou a cibulku přidáme až pochvíli restování).
- Když je zelenina s cibulkou do zlatova, přisypeme hladkou mouku a vytvoříme zlatavou jíšku.
- Do ní nalijeme chladný vývar a přivedeme k varu. Vlijeme houby i s vodou, ve které jsme je namáčeli a společně zvolna vaříme 15 - 20 minut.
- Nakonec přidáme uvařené brambory i s částí vody, ve které jsme je vařili, navrch přidáme nasekanou petržel a můžeme podávat - dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Máslové velikonoční jidášky
Křehký ořechový koláč s jablky a hruškami
Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
Köttbullar - švédské masové kuličky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.