Vepřové závitky na víně

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
vepřové chutná na víně skvěle

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2497 KJ
sůl
218 g
bílkovina
41 g
tuky
27 g
sacharidy
15 g
cukry
6 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
522 mg
sodík
323 mg
fosfor
207 mg
cholesterol
130 mg
vápník
110 mg
hořčík
55 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové kýty
  • 100 g anglické slaniny
  • 500 ml červeného vína
  • 2 bobkové listy
  • 1 cibuli
  • 2 mrkve
  • 50 g celeru
  • 100 g žampionů ( sterilované )
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíci rajčatového protlaku
  • 1 lžíci cukru
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 2 lžičky hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Z masa nakrájíme 3 plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  2. Na plátky položíme anglickou slaninu, srolujeme a svážeme nití nebo zajistíme párátky.
  3. V pánvi, kterou lze použít i na pečení v troubě na sádle zesklovatíme hrubě nakrájenou cibuli.
  4. Závitky lehce poprášíme moukou, osmažíme je ze všech stran na sádle v pánvi s cibulí a přidáme protlak.
  5. Po chvilce přidáme cukr, česnek, očištěnou nakrájenou mrkev a celer, bobkový list, podlijeme vínem a dáme péct na 40 minut do trouby
  6. vyhřáté na 180° C.
  7. Maso a několik kousků mrkve vyjmeme a zakryjeme alobalem.
  8. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme a podle chuti přisolíme.
  9. Do omáčky vložíme žampiony i zbylou mrkev a necháme prohřát.
  10. Hotové závitky nakrájíme na kolečka a podáváme se šťouchaným bramborem ale lze i s rýží nebo noky

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.