Vepřové závitky na víně
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2497 KJ
- sůl
- 218 g
- bílkovina
- 41 g
- tuky
- 27 g
- sacharidy
- 15 g
- cukry
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 522 mg
- sodík
- 323 mg
- fosfor
- 207 mg
- cholesterol
- 130 mg
- vápník
- 110 mg
- hořčík
- 55 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 500 g vepřové kýty
- 100 g anglické slaniny
- 500 ml červeného vína
- 2 bobkové listy
- 1 cibuli
- 2 mrkve
- 50 g celeru
- 100 g žampionů ( sterilované )
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- 1 lžíci cukru
- 1 lžíci hladké mouky
- 2 lžičky hořčice
- sůl
- pepř
Postup:
- Z masa nakrájíme 3 plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- Na plátky položíme anglickou slaninu, srolujeme a svážeme nití nebo zajistíme párátky.
- V pánvi, kterou lze použít i na pečení v troubě na sádle zesklovatíme hrubě nakrájenou cibuli.
- Závitky lehce poprášíme moukou, osmažíme je ze všech stran na sádle v pánvi s cibulí a přidáme protlak.
- Po chvilce přidáme cukr, česnek, očištěnou nakrájenou mrkev a celer, bobkový list, podlijeme vínem a dáme péct na 40 minut do trouby
- vyhřáté na 180° C.
- Maso a několik kousků mrkve vyjmeme a zakryjeme alobalem.
- Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme a podle chuti přisolíme.
- Do omáčky vložíme žampiony i zbylou mrkev a necháme prohřát.
- Hotové závitky nakrájíme na kolečka a podáváme se šťouchaným bramborem ale lze i s rýží nebo noky
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Čokoládový rebarborový koláč
Italský zeleninový salát
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Zapečené těstoviny trochu jinak
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.