Tom Yum polévka

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
skvělá vietnamská kuchyně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
891 KJ
sacharidy
30 g
bílkovina
17 g
tuky
3 g
cukry
2 g
draslík
353 mg
sodík
150 mg
fosfor
135 mg
cholesterol
80 mg
vápník
49 mg
hořčík
45 mg

Ingredience

  • 900 ml kuřecího vývaru
  • trocha citronové trávy (2stonky)
  • kousek zázvoru ( 1 cm )
  • 150 g hlívy ústřičné
  • 5 žampionů
  • 80 g rajčat
  • 150 g krevet (šedých cca 12.ks )
  • 2 lžíce pasty Tom Yum
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 limetka
  • 1 lžičku cukru
  • 1 chilli papričku
  • 2 jarní cibulky
  • trochu koriandru

Postup:

  1. Vývar přivedeme k varu a vložíme 3 limetkové listy, očištěnou překrojenou citronovou trávu a galangal.
  2. Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme.
  3. Nakrájíme hlívu na nudličky, žampiony na plátky, přidáme vše do vývaru a vaříme asi 10 minut.
  4. Přidáme nakrájená oloupaná rajčata a vaříme až houby změknou.
  5. Tom Yum pastu dáme podle chuti jak kdo rád pálivé 1-2 polévkové lžíce - doporučuji přidávat po malých částech.
  6. Dochutíme po lžících 3 lžícemi rybí omáčky, která nahrazuje sůl, šťávou z půlky limetky a lžičkou cukru.
  7. Vše vaříme už jen krátce, spolu s krevetami jen asi 2 minuty a odstavíme.
  8. Nazávěr přidáme čerstvý koriandr a nať jarní cibulky.
  9. K polévce zvlášť podáváme na dochucení limetku a chilli papričku zbavenou jadérek.

  10. Ve vietnamských restauracích někdy místo krevet používají vařená trhaná kuřecí prsa a přidávají kokosové mléko.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.