Tom Yum polévka
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 891 KJ
- sacharidy
- 30 g
- bílkovina
- 17 g
- tuky
- 3 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 353 mg
- sodík
- 150 mg
- fosfor
- 135 mg
- cholesterol
- 80 mg
- vápník
- 49 mg
- hořčík
- 45 mg
Ingredience
- 900 ml kuřecího vývaru
- trocha citronové trávy (2stonky)
- kousek zázvoru ( 1 cm )
- 150 g hlívy ústřičné
- 5 žampionů
- 80 g rajčat
- 150 g krevet (šedých cca 12.ks )
- 2 lžíce pasty Tom Yum
- 3 lžíce rybí omáčky
- 1 limetka
- 1 lžičku cukru
- 1 chilli papričku
- 2 jarní cibulky
- trochu koriandru
Postup:
- Vývar přivedeme k varu a vložíme 3 limetkové listy, očištěnou překrojenou citronovou trávu a galangal.
- Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme.
- Nakrájíme hlívu na nudličky, žampiony na plátky, přidáme vše do vývaru a vaříme asi 10 minut.
- Přidáme nakrájená oloupaná rajčata a vaříme až houby změknou.
- Tom Yum pastu dáme podle chuti jak kdo rád pálivé 1-2 polévkové lžíce - doporučuji přidávat po malých částech.
- Dochutíme po lžících 3 lžícemi rybí omáčky, která nahrazuje sůl, šťávou z půlky limetky a lžičkou cukru.
- Vše vaříme už jen krátce, spolu s krevetami jen asi 2 minuty a odstavíme.
- Nazávěr přidáme čerstvý koriandr a nať jarní cibulky.
-
K polévce zvlášť podáváme na dochucení limetku a chilli papričku zbavenou jadérek.
- Ve vietnamských restauracích někdy místo krevet používají vařená trhaná kuřecí prsa a přidávají kokosové mléko.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené brokolicové korunky
Tilápie s karotkovým pyré a luštěninami
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Křehký ořechový koláč s jablky a hruškami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.