Krůtí maso s bulgurem a cizrnou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3636 KJ
- sacharidy
- 114 g
- bílkovina
- 48 g
- vláknina
- 25 g
- tuky
- 22 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 774 mg
- fosfor
- 593 mg
- vápník
- 227 mg
- hořčík
- 169 mg
- sodík
- 36 mg
- železo
- 12 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 200 g krůtího masa (prsní řízky)
- 3 lžíce olivového oleje
- červenou papriku
- žlutou papriku
- cuketu
- 2 řapíky celeru
- 1 chilli papričku
- 400 g cizrny (konzervovaná)
- 125 ml bulguru
- koriandr
- sůl
- pepř
Postup:
- Bulgur uvaříme podle návodu na obalu nebo v rýžovači do mikrovlnky 2 min / 800 W a necháme stát.
- Očištěné maso nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme, na pánvi na olivovém oleji je opečeme a vyndáme stranou.
- Do výpeku dáme česnek, všechnu zeleninu nakrájenou na větší kousky a restujeme jen pár minut, aby zůstala křupavá.
- Vrátíme maso na pánev, přidáme zcezenou propláchnutou cizrnu, uvařený bulgur a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a na talíři poházíme koriandrovými lístky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.