Knedlíčky dim sum
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1287 KJ
- sacharidy
- 47 g
- bílkovina
- 14 g
- cukry
- 6 g
- tuky
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 182 mg
- fosfor
- 67 mg
- cholesterol
- 31 mg
- vápník
- 26 mg
- hořčík
- 16 mg
- sodík
- 5 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 200 g kuřecí prsa
- 6 velkých krevet
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 stroužek česneku
- 1 limetka
- 2 stonky koriandru
- 1 jarní cibulka ( zelená část)
- 1 lžíce cukru (třtinového)
- 3 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1/2 lžičky sezamového oleje (tmavého)
- chilli
- 125 g solamylu
- 50 g hladké mouky
- 1,5 lžíce slunečnicového oleje
- 150 ml horké vody
náplň
omáčka
těsto
Postup:
- Začneme přípravou náplně tak, že 2x pomeleme na masovém mlýnku kuřecí prsa i krevety.
- Přidáme rybí omáčku, třtinový cukr, šťávu z půlky limetky, prolisovaný stroužek česneku, nasekaný koriandr a zelený stonek cibulky.
- Vše dobře promícháme a necháme odležet v chladu.
- Uděláme dresink smícháním všech ingrediencí a necháme odležet.
- Na těsto dobře promícháme v misce solamyl a hladkou mouku, přidáme olej a zalijeme horkou vodou, odměřenou přímo z varné konvice.
- Rychle promícháme stěrkou, přendáme na pracovní desku a vypracujeme hebké, pružné těsto.
- Uchováváme ho zakryté miskou nebo mikrotenem, aby neoschlo.
- Postupně oddělujeme malou část těsta, tence rozválíme a vykrájíme kolečka o průměru 6 cm.
- Do každého dáme malou lžičkou náplň, lehce potřeme okraj navlhčeným prstem a vytvoříme požadovaný tvar, vystačí na 50 ks.
- Můžeme vytvářet otevřené, které vaříme na páře 8 minut, nebo uzavřené které vaříme ve vodě dokud nevyplavou.
- Zavřené lze i smažit na malém množství oleje - osmažíme a ihned podlijeme lžící vody, přiklopíme a zapaříme, jsou výborné.
-
Knedlíčky podáváme ihned teplé s mističkou omáčky do které jednotlivá sousta namáčíme.
-
poznámka
- Knedlíčky lze zmrazit syrové i hotové.
- Plnit se mohou náplněmi- krevetovou, kuřecí nebo jen zeleninovou.
- Těsto pod názvem Won Ton lze hotové (kolečka nebo čtverečky ) koupit v asijských prodejnách.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečená kačena s červeným zelím a bramborovými šiškami
Jednoduchý domácí chléb
Kysané zelí
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.