Křupavá pizza bez mouky

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
výsledek stojí za tu práci

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4873 KJ
tuky
98 g
mononenasycené mastné kyseliny
51 g
sacharidy
38 g
bílkovina
34 g
vláknina
18 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
cukry
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
sůl
4 g
draslík
1,847 g
fosfor
709 mg
vápník
519 mg
hořčík
240 mg
cholesterol
145 mg
sodík
125 mg
železo
17 mg
zinek
5 mg
mangan
4 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 400 g květáku
  • 80 g mletých mandlí
  • 25 g parmazánu
  • 1 lžička oregana
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 1 cuketu
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • na sugo

  • 400 g rajčata ( sterilizovaná)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1 lžíci olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • na dresink

  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 120 ml olivového oleje
  • 1/2 citronu ( šťáva)
  • 2 lžíce parmazánu (nastrouhaný )
  • sůl

Postup:

  1. Očištěný květák rozebereme na růžičky a nasekáme v procesoru nebo ručním sekáčku na hrubost rýže.
  2. Drť, které by mělo být cca 300ml přendáme do misky.
  3. Přidáme mandle, parmazán, oregano, sůl, pepř, vidličkou rozšlehaná vejce a vše promícháme.
  4. Na plechy s podložkou dáme 2 kola vystřižené z papíru na pečení a na ně vytvarujeme květákové těsto na výšku 1 cm.
  5. V předehřáté troubě na 200° C pečeme dozlatova asi 20 min.
  6. Zatím si uděláme sugo.
  7. V hlubší pánvi na oleji orestujeme nasekanou cibuli, česnek a přidáme chilli .
  8. Vmícháme nasekaná rajčata, bazalku, osolíme, opepříme a necháme při snížené teplotě pomalu vařit asi 15 minut.
  9. Sugo můžeme koupit i hotové ve skle nebo plechovce.
  10. Na předpečené placky dáme vrstvu rajčatového suga, poházíme špenátem, poklademe plátky cukety vytvořené škrabkou
  11. a dáme ještě krátce zapéct 5-8 min.
  12. Připravíme dresink tak, že uvedené ingredience umixujeme do hladké směsi.
  13. Upečené placky " pizzy" pokapeme dresinkem a dozdobíme hoblinkami parmezánu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.