Křupavá pizza bez mouky
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4873 KJ
- tuky
- 98 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 51 g
- sacharidy
- 38 g
- bílkovina
- 34 g
- vláknina
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 16 g
- cukry
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- sůl
- 4 g
- draslík
- 1,847 g
- fosfor
- 709 mg
- vápník
- 519 mg
- hořčík
- 240 mg
- cholesterol
- 145 mg
- sodík
- 125 mg
- železo
- 17 mg
- zinek
- 5 mg
- mangan
- 4 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 400 g květáku
- 80 g mletých mandlí
- 25 g parmazánu
- 1 lžička oregana
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- 1 cuketu
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- 400 g rajčata ( sterilizovaná)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky chilli
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- 1 lžíci olivového oleje
- sůl
- pepř
- 1 svazek čerstvé bazalky
- 120 ml olivového oleje
- 1/2 citronu ( šťáva)
- 2 lžíce parmazánu (nastrouhaný )
- sůl
na sugo
na dresink
Postup:
- Očištěný květák rozebereme na růžičky a nasekáme v procesoru nebo ručním sekáčku na hrubost rýže.
- Drť, které by mělo být cca 300ml přendáme do misky.
- Přidáme mandle, parmazán, oregano, sůl, pepř, vidličkou rozšlehaná vejce a vše promícháme.
- Na plechy s podložkou dáme 2 kola vystřižené z papíru na pečení a na ně vytvarujeme květákové těsto na výšku 1 cm.
- V předehřáté troubě na 200° C pečeme dozlatova asi 20 min.
- Zatím si uděláme sugo.
- V hlubší pánvi na oleji orestujeme nasekanou cibuli, česnek a přidáme chilli .
- Vmícháme nasekaná rajčata, bazalku, osolíme, opepříme a necháme při snížené teplotě pomalu vařit asi 15 minut.
- Sugo můžeme koupit i hotové ve skle nebo plechovce.
- Na předpečené placky dáme vrstvu rajčatového suga, poházíme špenátem, poklademe plátky cukety vytvořené škrabkou
- a dáme ještě krátce zapéct 5-8 min.
- Připravíme dresink tak, že uvedené ingredience umixujeme do hladké směsi.
- Upečené placky " pizzy" pokapeme dresinkem a dozdobíme hoblinkami parmezánu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Těstoviny s kuřecím masem, rajčátky a listovým špenátem
Soba nudle se zeleninou a houbami
Extrasemínkový chléb se sušenými rajčaty
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.