Květáková polévka s vůní orientu
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 914 KJ
- sacharidy
- 20 g
- tuky
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- bílkovina
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- vápník
- 66 mg
- cholesterol
- 30 mg
- fosfor
- 22 mg
- hořčík
- 20 mg
- draslík
- 18 mg
- sodík
- 3 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 400 g květák
- 800 ml kuřecí vývar
- 1 cibule
- 50 g másla
- 1 lžičku oleje
- 1/2 lžičky římského kmínu (drcený)
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 koriandru (mletý)
- sůl
- pepř
Postup:
- Květák očistíme a spolu s cibulí nasekáme nahrubo.
- V hrnci rozpálíme olej s máslem a cibuli s květákem orestujeme.
- Přidáme koření, promícháme, necháme rozvonět a zalijeme vývarem.
- Vaříme do změknutí asi 30 minut a rozmixujeme.
- Podáváme s opečenými krutonky nebo topinkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
Čokoládový rebarborový koláč
Tournedo rossini
Vláčné kořeněné cookies
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.