Květáková polévka s vůní orientu

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
ochutnejte zdravou indickou kuchyni

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
914 KJ
sacharidy
20 g
tuky
13 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
5 g
vláknina
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
vápník
66 mg
cholesterol
30 mg
fosfor
22 mg
hořčík
20 mg
draslík
18 mg
sodík
3 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 400 g květák
  • 800 ml kuřecí vývar
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 1 lžičku oleje
  • 1/2 lžičky římského kmínu (drcený)
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 koriandru (mletý)
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Květák očistíme a spolu s cibulí nasekáme nahrubo.
  2. V hrnci rozpálíme olej s máslem a cibuli s květákem orestujeme.
  3. Přidáme koření, promícháme, necháme rozvonět a zalijeme vývarem.
  4. Vaříme do změknutí asi 30 minut a rozmixujeme.
  5. Podáváme s opečenými krutonky nebo topinkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.