Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2620 KJ
- bílkovina
- 54 g
- tuky
- 31 g
- sacharidy
- 27 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- sodík
- 434 mg
- cholesterol
- 180 mg
- draslík
- 132 mg
- fosfor
- 96 mg
- vápník
- 33 mg
- hořčík
- 8 mg
Ingredience
- 800 g kuřecích prsou
- 200 g uzené anglické slaniny na plátky
- 300 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivový olej
- 300 g rýže parboiled
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 řapík celeru
- 1/2 lžíce hladké mouky
- trochu zelené petržele
Postup:
- Kuřecí prsa osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej s 1/3 másla a prsa na něm krátce opečeme.
- Zabalíme je do slaniny a dáme na pekáček do trouby na 200 °C 6 - 8 minut.
- Na pánev, na které jsme maso opékali, přidáme kousek másla, rozmícháme a tím si připravíme jíšku. Tu zalijeme částí chladného vývaru a rozšleháme. Přivedem k varu a necháme pár minut probublat.
- Rýži uvaříme podle návodu.
- Zeleninu nahrubo nastrouháme, nebo nakrájíme na drobné kostičky. Na zbytku másla ji opečeme do zlatova, zalijeme zbytkem vývaru na smícháme s uvařenou rýží.
- Neuděláme chybu, když přidáme trochu zelené petrželky.
- Upečený steak nakrájíme na plátky, a podáváme podlitý připravenou šťávou se zeleninovou rýží.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.