Polévka z máslových fazolí s tuňákem

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
luxusní a rychlá

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1676 KJ
sacharidy
51 g
vláknina
20 g
bílkovina
19 g
tuky
16 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
521 mg
fosfor
213 mg
vápník
115 mg
hořčík
52 mg
cholesterol
20 mg
sodík
9 mg
železo
3 mg
mangan
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 400 g fazolí ( máslové bílé konzervované)
  • 160 g tuňáka ( v konzervě)
  • 100 g kapusty ( cca 4. listy )
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • špetku chilli papričky ( drcené )
  • 2 lžíce parmezánu (strouhaného)
  • 1 lžičku červené sladké papriky
  • 1/2 lžičky fenyklu (drceného)
  • 1/2 lžičky bazalky (sušená)
  • 1/2 lžičky oregana (sušeného)
  • špetku tymiánu (sušeného)
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme česnek, chilli a chviličku restujeme.
  2. Přidáme všechno koření a bylinky, které jsou v tomto případě lepší sušené než čerstvé v množství podle vlastní chuti.
  3. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  4. Vložíme omyté, na proužky nakrájené listy kapusty zbavené tvrdých částí řapíků (lze je nahradit růžičkovou kapustou nebo listy špenátu).
  5. Vaříme 15 minut, aby kapusta změkla a pak přidáme opláchnuté a okapané fazole.
  6. Necháme dojít k bodu varu, dochutíme solí a pepřem, odstavíme a vložíme kousky tuňáka.
  7. Nasypeme parmezán, necháme ho rozpustit a podáváme s chlebem opečeným na olivovém oleji.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.