Polévka z máslových fazolí s tuňákem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1676 KJ
- sacharidy
- 51 g
- vláknina
- 20 g
- bílkovina
- 19 g
- tuky
- 16 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 521 mg
- fosfor
- 213 mg
- vápník
- 115 mg
- hořčík
- 52 mg
- cholesterol
- 20 mg
- sodík
- 9 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 litr kuřecího vývaru
- 400 g fazolí ( máslové bílé konzervované)
- 160 g tuňáka ( v konzervě)
- 100 g kapusty ( cca 4. listy )
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- špetku chilli papričky ( drcené )
- 2 lžíce parmezánu (strouhaného)
- 1 lžičku červené sladké papriky
- 1/2 lžičky fenyklu (drceného)
- 1/2 lžičky bazalky (sušená)
- 1/2 lžičky oregana (sušeného)
- špetku tymiánu (sušeného)
- sůl
- pepř
Postup:
- Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme česnek, chilli a chviličku restujeme.
- Přidáme všechno koření a bylinky, které jsou v tomto případě lepší sušené než čerstvé v množství podle vlastní chuti.
- Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Vložíme omyté, na proužky nakrájené listy kapusty zbavené tvrdých částí řapíků (lze je nahradit růžičkovou kapustou nebo listy špenátu).
- Vaříme 15 minut, aby kapusta změkla a pak přidáme opláchnuté a okapané fazole.
- Necháme dojít k bodu varu, dochutíme solí a pepřem, odstavíme a vložíme kousky tuňáka.
- Nasypeme parmezán, necháme ho rozpustit a podáváme s chlebem opečeným na olivovém oleji.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí dušené na houbách
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Vyspaná fermentovaná ovesná kaše
Pruhovaný chia pudink (vegan varianta)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.