Vanilkový koláč s nektarinkami

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 45 minut
Vaření: 25 minut
Křehké těsto plné lahodného vanilkového krému

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1829 KJ
sacharidy
36 g
tuky
30 g
cukry
20 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
bílkovina
4 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
139 mg
cholesterol
120 mg
draslík
101 mg
vápník
75 mg
sodík
28 mg
hořčík
13 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 180 g polohrubé mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 125 g másla
  • 1/4 lžičky vanilky
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový pudink
  • 300ml mléka
  • 80g cukru
  • 150g másla
  • 300 g nektarinek ( cca 3.ks)
  • 1 dortové želé

Postup:

  1. Z mouky, moučkového cukru, másla, vanilky a žloutků vypracujeme hladké těsto, které necháme cca 30 min odpočinout v ledničce.
  2. Odleželé těsto vyválíme na kulatý plát o průměru cca 30 cm a vyložíme jím kulatou formu. Těsto dobře přitiskneme a vytvoříme vyšší okraje.
  3. Na takto připravené těsto dáme alobal nebo pečící papír a nasypeme na něj fazole na zatížení.
  4. Korpus budeme péct cca 25 min na 200 stupňů.
  5. Upečený korpus necháme zchladnout a poté ho vyklopíme.
  6. Náplň si připravíme následně…pudinkový prášek rozmícháme v asi v 80 ml mléka. Zbylé mléko dáme do kastrůlku, přidáme cukr, přivedeme k varu, přilijeme pudinkovou směs a za stálého míchání vaříme do hustého krému, který následně necháme vychladnout.
  7. Do vychladlého krému zašleháme změklé máslo a hotový krém rozetřeme na korpus.
  8. Omyté a pecky zbavené nektarinky nakrájíme na tenké plátky a poklademe je na krémem namazaný korpus.
  9. Dortové želé připravíme dle návodu na obalu, ovoce jím přelijeme a koláč necháme ztuhnout v lednici.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.