Vanilkový koláč s nektarinkami
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1829 KJ
- sacharidy
- 36 g
- tuky
- 30 g
- cukry
- 20 g
- nasycené mastné kyseliny
- 16 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- bílkovina
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 139 mg
- cholesterol
- 120 mg
- draslík
- 101 mg
- vápník
- 75 mg
- sodík
- 28 mg
- hořčík
- 13 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 180 g polohrubé mouky
- 40 g moučkového cukru
- 125 g másla
- 1/4 lžičky vanilky
- 2 žloutky
- 1 vanilkový pudink
- 300ml mléka
- 80g cukru
- 150g másla
- 300 g nektarinek ( cca 3.ks)
- 1 dortové želé
Postup:
- Z mouky, moučkového cukru, másla, vanilky a žloutků vypracujeme hladké těsto, které necháme cca 30 min odpočinout v ledničce.
- Odleželé těsto vyválíme na kulatý plát o průměru cca 30 cm a vyložíme jím kulatou formu. Těsto dobře přitiskneme a vytvoříme vyšší okraje.
- Na takto připravené těsto dáme alobal nebo pečící papír a nasypeme na něj fazole na zatížení.
- Korpus budeme péct cca 25 min na 200 stupňů.
- Upečený korpus necháme zchladnout a poté ho vyklopíme.
- Náplň si připravíme následně…pudinkový prášek rozmícháme v asi v 80 ml mléka. Zbylé mléko dáme do kastrůlku, přidáme cukr, přivedeme k varu, přilijeme pudinkovou směs a za stálého míchání vaříme do hustého krému, který následně necháme vychladnout.
- Do vychladlého krému zašleháme změklé máslo a hotový krém rozetřeme na korpus.
- Omyté a pecky zbavené nektarinky nakrájíme na tenké plátky a poklademe je na krémem namazaný korpus.
- Dortové želé připravíme dle návodu na obalu, ovoce jím přelijeme a koláč necháme ztuhnout v lednici.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.