Losos Wellington
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4517 KJ
- tuky
- 79 g
- bílkovina
- 47 g
- sacharidy
- 40 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- trans mastné kyseliny
- 8 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 638 mg
- cholesterol
- 193 mg
- vápník
- 181 mg
- fosfor
- 180 mg
- hořčík
- 81 mg
- sodík
- 62 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600 g lososa( bez kůže)
- 300 g listové rozválené těsto
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 pórek
- 50g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 citron
- 1 vejce
- sůl
- pepř
Postup:
- Na cibulce, zpěněné na oleji podusíme opraný, odstředěný a pokrájený špenát spolu s česnekem, osolíme a opepříme.
- Dáme stranou a na másle krátce restujeme pórek.
- Lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme z obou stran.
- Plát listového těsta přeložíme v polovině a k jedné straně dáme špenát.
- Na špenát položíme lososa,na něj navrstvíme pórek a překryjeme těstem.
- Okraje pevně přimáčkneme, vršek několikrát propíchneme, aby mohla utíkat pára a potřeme rozkvedlaným vejcem.
- Dáme do trouby předehřáté na 200° C upéct dozlatova asi na 25 minut.
- Můžeme podávat pouze se salátem, těsto přílohu nahradí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tataki z tuňáka
Vláčná bábovka s cuketou (včetně veganské verze)
Buchtičky s krémem
Hrachová polévka s uzeným masem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.