Řezy z červené řepy a mrkve

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 30 minut
Vaření: 45 minut
Tak trošku jiná buchta

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2330 KJ
sacharidy
66 g
tuky
26 g
cukry
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
13 g
bílkovina
13 g
vláknina
8 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,742 g
lepek
1 g
fosfor
998 mg
hořčík
434 mg
vápník
340 mg
sodík
57 mg
mangan
8 mg
zinek
8 mg
železo
7 mg
měď
3 mg

Ingredience

  • 300 g červené řepy
  • 250 g mrkve
  • 250 vlašských ořechů
  • 1 banán
  • 1 citrón
  • 100 ml sójového mléka
  • 60 ml oleje
  • 100 g datlí (předem namočených)
  • 300 g špaldové mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 50 g třtinového cukru
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 200 g tofu (přírodního)
  • 100 ml kokosového smetany
  • 60 g kokosového krému
  • 60 ml agávového sirupu
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1/2 citrónu (šťáva)

Postup:

  1. Předeme uvaříme červenou řepu.
  2. Mrkev nastrouháme najemno, ořechy pokrájíme nahrubo a obojí promícháme se šťávou z jednoho citrónu.
  3. Uvařenou červenou řepu oloupeme, trochu pokrájíme a společně s banánem, mlékem, olejem a zcezenými datlemi rozmixujeme.
  4. V míse smícháme obě mouky s práškem do pečiva, jedlou sodou, cukrem a škrobem.
  5. Sypkou směs postupně smícháme s rozmixovanou směsí až je vše dobře promícháno.
  6. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme při 180 stupních zhruba 45 min. Komtrolujeme špejlí.
  7. Upečenou buchtu necháme vychladnou.
  8. Mezitím si připravíme krém.
  9. Tofu, smetanu, kokosový krém, agávový sirup, šťávu z půlky citrónu a ztužovač šlehačky rozmichujeme a vzniklým krémem potřeme buchtu. Můžeme ozdobit ořechy a pocákat čokoládou.
  10. Teď už necháme jen vychladit a můžeme podávat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.