Řezy z červené řepy a mrkve
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2330 KJ
- sacharidy
- 66 g
- tuky
- 26 g
- cukry
- 14 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 13 g
- bílkovina
- 13 g
- vláknina
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,742 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 998 mg
- hořčík
- 434 mg
- vápník
- 340 mg
- sodík
- 57 mg
- mangan
- 8 mg
- zinek
- 8 mg
- železo
- 7 mg
- měď
- 3 mg
Ingredience
- 300 g červené řepy
- 250 g mrkve
- 250 vlašských ořechů
- 1 banán
- 1 citrón
- 100 ml sójového mléka
- 60 ml oleje
- 100 g datlí (předem namočených)
- 300 g špaldové mouky
- 100 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 50 g třtinového cukru
- 40 g kukuřičného škrobu
- 200 g tofu (přírodního)
- 100 ml kokosového smetany
- 60 g kokosového krému
- 60 ml agávového sirupu
- 1 ztužovač šlehačky
- 1/2 citrónu (šťáva)
Postup:
- Předeme uvaříme červenou řepu.
- Mrkev nastrouháme najemno, ořechy pokrájíme nahrubo a obojí promícháme se šťávou z jednoho citrónu.
- Uvařenou červenou řepu oloupeme, trochu pokrájíme a společně s banánem, mlékem, olejem a zcezenými datlemi rozmixujeme.
- V míse smícháme obě mouky s práškem do pečiva, jedlou sodou, cukrem a škrobem.
- Sypkou směs postupně smícháme s rozmixovanou směsí až je vše dobře promícháno.
- Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme při 180 stupních zhruba 45 min. Komtrolujeme špejlí.
- Upečenou buchtu necháme vychladnou.
- Mezitím si připravíme krém.
- Tofu, smetanu, kokosový krém, agávový sirup, šťávu z půlky citrónu a ztužovač šlehačky rozmichujeme a vzniklým krémem potřeme buchtu. Můžeme ozdobit ořechy a pocákat čokoládou.
- Teď už necháme jen vychladit a můžeme podávat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí dušené na houbách
Vláčná bábovka s cuketou (včetně veganské verze)
Vichyssoise
Kuřecí steak s bramborovým gratinem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.