Králičí maso na černém pivu
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1782 KJ
- bílkovina
- 38 g
- tuky
- 22 g
- sacharidy
- 11 g
- cukry
- 5 g
- vláknina
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 108 mg
- vápník
- 61 mg
- fosfor
- 27 mg
- hořčík
- 25 mg
- draslík
- 23 mg
- sodík
- 2 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 500 g králičí stehna (vykostěná)
- 300 ml černého piva
- 1 cibuli
- 100 g červené papriky
- 100 g žluté papriky
- 50 g špeku
- 1 lžíci oleje
- 1 lžíci vinného octu
- 1 lžičku cukru
- 1 lžičku sladké papriky
- špetku chilli
- špetku soli
- špetku pepře
- 1 lžičku solamylu
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, cibuli na měsíčky, papriky na silnější proužky.
- Na rozpálenou pánev dáme nakrájený špek, přidáme cibuli, necháme zesklovatět a vložíme maso.
- Vše promícháme, necháme maso zatáhnout, osolíme, okořeníme a po chvilce podlijeme pivem.
- Dusíme asi 10 minut pak dochutíme cukrem a octem, přidáme barevnou papriku a promícháme.
- Zalijeme v trošce vody rozmíchaným solamylem a povaříme ještě jen 5 minut, aby zelenina zůstala na skus.
-
Podáváme s rýží, těstovinami nebo jen s chlebem.
- Kdo nemá rád králičí může použít maso krůtí nebo kuřecí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bryndzové noky s medvědím česnekem
Zeleninová rýže
Buchtičky s krémem
Špagety Aglio olio a peperoncino
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.