Krevety v sýrové omáčce
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3480 KJ
- tuky
- 67 g
- bílkovina
- 43 g
- nasycené mastné kyseliny
- 43 g
- sacharidy
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- sůl
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- fosfor
- 608 mg
- vápník
- 535 mg
- draslík
- 420 mg
- sodík
- 376 mg
- cholesterol
- 318 mg
- hořčík
- 121 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 250 g krevet ( šedých cca 30 kusů )
- 50 g másla
- 1 cibuli
- 200 g smetany
- 100 g goudy
- 1 lžíce parmazánu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 citron
- sůl
- pepř
- chilli
Postup:
- Rozehřejeme pánev a dáme rozpustit máslo.
- Na másle zesklovatíme jemně nakrájenou cibuli, poprášíme moukou a necháme zpěnit.
- Vlijeme smetanu, promícháme, přidáme krevety a 2 minuty povaříme.
- Ochutíme šťávou vymačkanou z poloviny citronu, osolíme a okořeníme.
- Přidáme nastrouhaný sýr ( goudu můžeme nahradit parmazánem) a mícháme dokud se nerozpustí.
- Podáváme s opečeným toustem nebo bagetou a plátkem citronu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Sacher dort
Citronovo-levandulové muffiny
Kokosové čokohrudky (bezlepkové)
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.