Anýzové spirálky
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1166 KJ
- sacharidy
- 38 g
- cukry
- 12 g
- tuky
- 11 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- bílkovina
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 81 mg
- cholesterol
- 68 mg
- draslík
- 68 mg
- vápník
- 17 mg
- hořčík
- 15 mg
- sodík
- 14 mg
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- 125 g másla
- 125 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 1/2 lžičky anýzu
Postup:
- Mouku, cukr, 2 vejce, máslo a anýz dáme do robotu s noži a během minuty vypracujeme vláčné těsto.
- Z těsta odebíráme malé kousky velikosti oříšku, ze kterých vyválíme hádky a ty namotáme na malé kovové trubičky.
- Nemusíme je potírat tukem, protože těsto je dostatečně mastné.
- Namotané hádky poválíme lehce na podložce nebo válu, potřeme opatrně rozšlehaným vejcem (nejlépe prstem, mašlovačkou se potře i trubička a upečené spirálky pak nejdou sundat) a poválíme v rozsypaném barevném máčku.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 170° C dorůžova a ještě vlažné sundáme z trubiček.
- Hotové jsou křupavé a křehké, necukrujeme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.