Kapr na víně podle rybářů
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1962 KJ
- bílkovina
- 45 g
- tuky
- 26 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- sacharidy
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 917 mg
- fosfor
- 711 mg
- cholesterol
- 222 mg
- vápník
- 128 mg
- sodík
- 118 mg
- hořčík
- 81 mg
- zinek
- 4 mg
- železo
- 3 mg
Ingredience
- 1,5 kg kapra (s kůží)
- 6 cibulí
- 250 ml bílého vína
- 100 g másla
- 1 lžičku kmínu
- 1 lžičku sladké papriky
- 1 lžičku pálivé papriky
- sůl
- pepř
Postup:
- Očištěného kapra opláchneme, osušíme a nakrájíme asi na 4 cm široké porce.
- Do pekáčku dáme plátky másla a na ně vložíme osolené porce kapra nejprve kůží nahoru.
- Okořeníme v pořadí - pálivou paprikou, pepřem, sladkou paprikou, kmínem a zasypeme cibulí nasekanou nahrubo.
- Dáme do vyhřáté trouby 180° C zapnutou na spodek/ vršek na 20 minut přiklopené.
- Otočíme porce kůží dolů, aby byla dole i všechna cibule, opět okořeníme ale jen paprikami a pepřem.
- Podlijeme vínem a pečeme ještě 15- 20 minut odkryté.
- Podáváme s chlebem.
- Recept je přímo od Jaroslavických rybářů a tato specialita se prodává při výlovu rybníka.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.