Kapr na víně podle rybářů

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
pochoutka při výlovu rybníka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1962 KJ
bílkovina
45 g
tuky
26 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
sacharidy
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
draslík
917 mg
fosfor
711 mg
cholesterol
222 mg
vápník
128 mg
sodík
118 mg
hořčík
81 mg
zinek
4 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 1,5 kg kapra (s kůží)
  • 6 cibulí
  • 250 ml bílého vína
  • 100 g másla
  • 1 lžičku kmínu
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 1 lžičku pálivé papriky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Očištěného kapra opláchneme, osušíme a nakrájíme asi na 4 cm široké porce.
  2. Do pekáčku dáme plátky másla a na ně vložíme osolené porce kapra nejprve kůží nahoru.
  3. Okořeníme v pořadí - pálivou paprikou, pepřem, sladkou paprikou, kmínem a zasypeme cibulí nasekanou nahrubo.
  4. Dáme do vyhřáté trouby 180° C zapnutou na spodek/ vršek na 20 minut přiklopené.
  5. Otočíme porce kůží dolů, aby byla dole i všechna cibule, opět okořeníme ale jen paprikami a pepřem.
  6. Podlijeme vínem a pečeme ještě 15- 20 minut odkryté.
  7. Podáváme s chlebem.
  8. Recept je přímo od Jaroslavických rybářů a tato specialita se prodává při výlovu rybníka.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.