Pomerančová bábovka

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
Příprava: 15 minut
Vaření: 35 minut
stojí za zkoušku

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1308 KJ
sacharidy
33 g
cukry
28 g
tuky
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
3 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
95 mg
fosfor
87 mg
cholesterol
49 mg
vápník
35 mg
hořčík
26 mg
sodík
14 mg

Ingredience

  • 4 vejce
  • 150 g cukr (krystal)
  • 30 g hladká mouka
  • 100 g mandle (mleté)
  • 50 g piškoty
  • 30 g máslo (rozpuštěné)
  • 1 pomeranč ( kůra)
  • špetka soli
  • na sirup

  • 250 ml pomerančové šťávy ( cca 2 pomeranče)
  • 55 g cukru
  • 20 ml pomerančového likéru
  • na polevu

  • 100 g fondán (koupený)
  • 20 ml pomerančového likéru
  • trocha kandované pomerančové kůry

Postup:

  1. Žloutky s polovinou cukru a pomerančovou kůrou ušleháme do pěny.
  2. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh, do kterého nakonec zašleháme zbylý cukr.
  3. Třetinu sněhu vmícháme opatrně do žloutkové pěny spolu s piškoty, mandlemi a máslem.
  4. Opatrně nadlehčíme zbytkem sněhu a naplníme formu.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190°C 30-35 minut.
  6. Zatímco se peče připravíme si sirup - všechny suroviny svaříme na polovinu a přecedíme.
  7. Sirupem potíráme mírně zchladlý ( vyklopený) korpus, aby pořádně nasákl.
  8. Ve vodní lázni rozehřejeme fondán, smícháme s likérem ( je-li směs moc hustá zředíme ji pomerančovou šťávou) a potřeme korpus.
  9. Než fondán zatuhne dozdobíme bábovku mandlovými lupínky a kandovanou kůrou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.