Pomerančová bábovka
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1308 KJ
- sacharidy
- 33 g
- cukry
- 28 g
- tuky
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- bílkovina
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 95 mg
- fosfor
- 87 mg
- cholesterol
- 49 mg
- vápník
- 35 mg
- hořčík
- 26 mg
- sodík
- 14 mg
Ingredience
- 4 vejce
- 150 g cukr (krystal)
- 30 g hladká mouka
- 100 g mandle (mleté)
- 50 g piškoty
- 30 g máslo (rozpuštěné)
- 1 pomeranč ( kůra)
- špetka soli
- 250 ml pomerančové šťávy ( cca 2 pomeranče)
- 55 g cukru
- 20 ml pomerančového likéru
- 100 g fondán (koupený)
- 20 ml pomerančového likéru
- trocha kandované pomerančové kůry
na sirup
na polevu
Postup:
- Žloutky s polovinou cukru a pomerančovou kůrou ušleháme do pěny.
- Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh, do kterého nakonec zašleháme zbylý cukr.
- Třetinu sněhu vmícháme opatrně do žloutkové pěny spolu s piškoty, mandlemi a máslem.
- Opatrně nadlehčíme zbytkem sněhu a naplníme formu.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 190°C 30-35 minut.
- Zatímco se peče připravíme si sirup - všechny suroviny svaříme na polovinu a přecedíme.
- Sirupem potíráme mírně zchladlý ( vyklopený) korpus, aby pořádně nasákl.
- Ve vodní lázni rozehřejeme fondán, smícháme s likérem ( je-li směs moc hustá zředíme ji pomerančovou šťávou) a potřeme korpus.
- Než fondán zatuhne dozdobíme bábovku mandlovými lupínky a kandovanou kůrou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí supreme
Puding z tapioky
Těstoviny s brokolicí, květákem a vepřovým masem.
Vepřové nudličky v nivové omáčce
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.