Noky s brokolicí a praženou strouhankou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3346 KJ
- sacharidy
- 125 g
- tuky
- 25 g
- bílkovina
- 17 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- vláknina
- 5 g
- sůl
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 809 mg
- fosfor
- 218 mg
- sodík
- 197 mg
- vápník
- 118 mg
- cholesterol
- 80 mg
- hořčík
- 66 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g bramborových noků
- 300 g brokolice
- 150 g strouhanky
- 2 lžíce olivového oleje
- 80 g másla
- 1 lžičku sladké papriky
- špetku chilli
- sůl
- 300 g brambor
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- trocha solamylu
Noky
Postup:
- Nejlepší jsou noky z předešlého dne ale snadno uvaříme i čerstvé z teplých nebo studených brambor a vůbec nemusí vypadat jako koupené.
- Nejprve uvaříme v osolené vodě oloupané, nakrájené a brambory doměkka a slijeme vodu.
- Ještě horké dobře rozšťoucháme v hrnci, vyndáme na vál nebo podložku a necháme mírně zchladnout.
- Přidáme mouku, sůl, vejce, podle potřeby 1 lžičku solamylu a vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vyválíme na podložce poprášené solamylem válečky silné cca 1,5 cm a z nich nakrájíme noky.
- Noky ihned vhodíme do vroucí osolené vody a promícháme, aby se nepřilepily ke dnu.
- Když vyplavou povaříme je podle velikosti 1-2 minuty, zkusíme jeden jestli jsou uvařené a vybereme z vody.
- Brokolici rozebereme na malé růžičky, propláchneme pod tekoucí vodou a ve vroucí osolené vodě 3 minuty povaříme.
- Scedíme a dáme ihned do studené vody zchladit, aby si zachovala barvu.
- Zatím na pánvi rozpálíme olej, přidáme polovinu másla a strouhanku.
- Za stálého míchání ji opečeme dozlatova.
- Poprášíme paprikou, chilli, přidáme noky i scezenou okapanou brokolici.a opatrně promícháme.
- Při podávání pokapeme rozpuštěným zbytkem másla.
- Noky se strouhankou můžeme připravit i sladké- místo papriky a brokolice přidáme do strouhanky trochu cukru.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřová panenka s omáčkou sweet chilli
Vepřová játra na roštu
Krůtí prsa s medovou omáčkou se zázvorem
Vepřové dušené s mrkví
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.