Krůtí karbanátky s dušeným hráškem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3364 KJ
- tuky
- 53 g
- bílkovina
- 45 g
- sacharidy
- 32 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- cukry
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sůl
- 2 g
- draslík
- 1,368 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- sodík
- 579 mg
- fosfor
- 439 mg
- vápník
- 324 mg
- hořčík
- 148 mg
- cholesterol
- 77 mg
- železo
- 9 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 500 g krůtího masa
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sojové omáčky (světlé)
- 2 lžíce petrželky
- 1/2 lžičky chilli (koření)
- 1 lžičku meat masala
- 50 g strouhanky
- 30 g anglické slaniny (nebo špeku)
- 1 vejce
- pepř
- sůl
- 100 ml oleje
- 450 g hrášku (mraženého )
- 30 g másla
Postup:
- Maso i slaninu umeleme, přidáme koření, utřený česnek, vejce, sojovou omáčku, petrželku a vše promícháme.
- Sůl není potřeba tu nahradí sojová omáčka, světlá maso neobarví.
- Koření dáme v množství podle chuti.
- Směs zahustíme strouhankou a vytvoříme karbanátky.
- Karbanátky neobalujeme ale přímo smažíme na oleji dozlatova.
- Hotové odkládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.
- Hrášek propláchneme teplou vodou a okapaný podusíme 1 minutu na másle, dochutíme solí a pepřem.
- Můžeme použít i směs hrášku s mrkví nebo květákem.
- Podáváme samotné nebo s vařenými bramborami.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.