Mandlový koláč s hruškami

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
pravý podzimní koláček

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1952 KJ
sacharidy
39 g
tuky
31 g
cukry
23 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
bílkovina
6 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
200 mg
fosfor
106 mg
cholesterol
103 mg
vápník
48 mg
hořčík
40 mg
sodík
19 mg

Ingredience

  • 3 hrušky
  • 75 g mleté mandle
  • 75 g hladké mouky
  • 150 g máslo
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 1 citron
  • 1 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 35 g mandlí ( plátky)
  • 1 vanilkový cukr

Postup:

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké plátky a pokapeme šťávou z poloviny citronu.
  2. Máslo s cukrem vyšleháme, přidáme po jednom vejce a jen lehce ručně prošleháme.
  3. V misce smícháme prosetou mouku s práškem do pečiva, přidáme mletí mandle a špetku soli.
  4. Směs vmícháme do vyšlehané směsi a přidáme šťávu z druhé poloviny citronu.
  5. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a na něj rozetřeme těsto.
  6. Na těsto poskládáme plátky hrušek, posypeme je plátky mandlí a vanilkovým cukrem.
  7. Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180°C .
  8. Hotový koláč necháme ve formě 10 minut vychladnout a podáváme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.