Mandlový koláč s hruškami
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1952 KJ
- sacharidy
- 39 g
- tuky
- 31 g
- cukry
- 23 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- bílkovina
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 200 mg
- fosfor
- 106 mg
- cholesterol
- 103 mg
- vápník
- 48 mg
- hořčík
- 40 mg
- sodík
- 19 mg
Ingredience
- 3 hrušky
- 75 g mleté mandle
- 75 g hladké mouky
- 150 g máslo
- 100 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 1 citron
- 1 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 35 g mandlí ( plátky)
- 1 vanilkový cukr
Postup:
- Hrušky oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké plátky a pokapeme šťávou z poloviny citronu.
- Máslo s cukrem vyšleháme, přidáme po jednom vejce a jen lehce ručně prošleháme.
- V misce smícháme prosetou mouku s práškem do pečiva, přidáme mletí mandle a špetku soli.
- Směs vmícháme do vyšlehané směsi a přidáme šťávu z druhé poloviny citronu.
- Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a na něj rozetřeme těsto.
- Na těsto poskládáme plátky hrušek, posypeme je plátky mandlí a vanilkovým cukrem.
- Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180°C .
- Hotový koláč necháme ve formě 10 minut vychladnout a podáváme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou
Tilápie s karotkovým pyré a luštěninami
Tartiflette
Pečené kuře se silnou šťávou z pečených kostí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.