Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 16
Příprava: 20 minut
Vaření: 10 minut
sladký oběd v chladném počasí potěší

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
691 KJ
sacharidy
22 g
tuky
7 g
cukry
5 g
bílkovina
3 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
108 mg
draslík
50 mg
fosfor
33 mg
cholesterol
19 mg
sodík
10 mg
hořčík
5 mg

Ingredience

  • 300 g hrubé mouky
  • 200 ml mléka
  • 25 g másla
  • 1 vejce
  • špetku soli
  • švestky
  • 80 g moučkového cukru
  • 100 g máku
  • 50 g másla

Postup:

  1. Nejprve umeleme mák (nebo koupíme mletý) a v misce smícháme s moučkovým cukrem.
  2. Dáme vařit mléko s máslem, osolíme a jakmile začne vřít pomalu vsypáváme za stálého míchání mouku.
  3. Mícháme dokud se hmota nepřestane lepit na hrnec i vařečku, pak odstavíme.
  4. Dáme vařit do většího hrnce vodu na knedlíky.
  5. Do mírně zchladlé hmoty vmícháme vejce a vypracujeme hladké těsto.
  6. Rozdělíme na polovinu a postupně z každé na vále nebo podložce vyválíme obdélník a ten nakrájíme
  7. na 8 čtverců.
  8. Do každého čtverce zabalíme švestku (můžeme je předem vypeckovat) pečlivě uzavřeme a hotové vkládáme do vařící, osolené vody.
  9. Promícháme, aby se nepřichytly na dno a vaříme 8-10 minut.
  10. Podáváme posypané mákem s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
  11. Můžeme použít i jiné ovoce a posypat tvarohem nebo praženou strouhankou.
  12. Babička švestkové knedlíky s mákem mastila sádlem a byly výborné.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.