Salát s pečenou červenou řepou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2049 KJ
- sacharidy
- 39 g
- tuky
- 31 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 19 g
- bílkovina
- 9 g
- cukry
- 8 g
- vláknina
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 300 mg
- fosfor
- 109 mg
- vápník
- 95 mg
- sodík
- 89 mg
- hořčík
- 65 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 2 ks menší červené řepy
- 1 fenykl
- 1 pomeranč
- 150 g guinoy
- 100 g kozího sýru
- 50 g mandlí
- 7 lžic olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 3 lžíce balzamikovýho octa
- čerstvý tymián
- sůl
- pepř
Postup:
- Červené řepy omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé hranolky.
- Rozdělíme je na dvě hromádky, které rozložíme každou zvlášť na čtverec alobalu.
- Řepu osolíme, opepříme a každou hromádku polijeme 1 lžící olivového oleje a 1 lžící balzamika, přidáme snítku tymiánu a zabalíme .
- Dáme do trouby vyhřáté na 200° C a pečeme cca 40-45 minut.
- Než se řepa upeče připravíme ostatní.
- Do vroucí vody nasypeme quinou, vaříme 15 minut, slijeme přes sítko a propláchneme studenou vodou.
- Spaříme a sloupneme mandle.
- Fenykl nakrájíme nebo nastrouháme na mandolíně a pomeranč oloupeme a vyfiletujeme.
- Smícháme zbylých 5 lžic oleje, lžíci balzamika, přidáme med, sůl, pepř a malou metličkou promícháme zálivku.
- Všechny připravené ingredience spolu s upečenou řepou a kozím sýrem rozdělíme na 4 talíře nebo misky, přidáme zálivku.
- Posypeme přepůlenými nebo posekanými mandlemi.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Köttbullar - švédské masové kuličky
Vepřové na kmíně
Klasický sladký rohlík
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.