Skvělá čokoládová pěna
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2238 KJ
- tuky
- 41 g
- sacharidy
- 31 g
- cukry
- 28 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- bílkovina
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 131 mg
- cholesterol
- 129 mg
- draslík
- 79 mg
- sodík
- 40 mg
- vápník
- 32 mg
- hořčík
- 14 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 200 g čokolády (nejlépe vysoce procentní)
- 4 vejce
- 300 ml šlehačky (33 %)
Postup:
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout a potom zašleháme žloutky.
- Ušleháme dotuha šlehačku a sníh z bílků a obojí lehce vmícháme do čokoládové směsi.
- Měl by nám vzniknout hladký krém (pěna), kterým naplníme skleničky a necháme vychalid.
- Vychlazenou pěnu můžeme dozdobit ovoce, mátou a servírujeme.
- Uvedené množství je na 4-6 porcí
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.