Kulajda
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1675 KJ
- vláknina
- 28 g
- sacharidy
- 28 g
- tuky
- 22 g
- bílkovina
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 109 mg
- fosfor
- 66 mg
- cholesterol
- 63 mg
- vápník
- 55 mg
- hořčík
- 25 mg
- sodík
- 20 mg
- zinek
- 5 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 30 dkg hub (čerstvých)
- 5 brambor
- 250 ml smetany
- čerstvý kopr
- 2 vejce
- 1,5 l vody
- 5 dkg másla
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce octa (1-2 lžíce dle chuti)
Postup:
- V hrnci uděláme z másla a mouky jíšku, zalijeme 1,5 l vody, vložíme očištěné a nakrájené houby, sůl a necháme vařit (asi 10 min).
- Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory a dále vaříme.
- Zhruba po 10 minutách přidáme smetanu, nadrobno nakrájený kopr, pepř a ocet dle chti.
- Na závěr rozklepneme vejce, krátce povaříme a můžeme servírovat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rýžové nudle po asijsku
Kuřecí prsa s omáčkou Alfredo
Losos s listovým špenátem
Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.