Špenátová roláda s uzeným lososem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 991 KJ
- sacharidy
- 18 g
- bílkovina
- 14 g
- tuky
- 11 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 620 mg
- fosfor
- 322 mg
- vápník
- 111 mg
- hořčík
- 109 mg
- cholesterol
- 76 mg
- sodík
- 54 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 300 g čerstvého špenátu
- 100 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 375 g sýru Philadelphia
- 100 g uzeného lososa
- 1/2 citronu (šťáva)
- 25 g piniových oříšků
- špetka soli
- trocha pepře
- trocha pažitky
Postup:
- Špenát opereme, odstraníme tuhé řapíky a listy nakrájíme nahrubo.
- Spaříme vroucí vodou scedíme, necháme vychladnout a důkladně vyždímáme.
- Plech, na kterém budeme roládu péct vyložíme pečícím papírem a necháme předehřát troubu na 180° C.
- Vyždímaný špenát rozmixujeme na pyré a přidáme k němu žloutky.
- Bílky osolíme a vyšleháme pevný sníh do kterého opatrně pomalu vmícháme mouku.
- Do takto připraveného sněhu krouživými pohyby přimícháme špenátovou směs a vytvoříme těsto.
- Na připravený plech špachtlí těsto rovnoměrně rozetřeme a dáme péct na cca 10 minut.
- Těsto nesmíme vysušit, musí zůstat na dotyk pružné.
- Sýr rozmícháme v misce, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a část nasekané pažitky.
- Vše promícháme a dáme do chladničky.
- Oříšky opečeme na suché pánvi dozlatova.
- Upečené těsto překlopíme na čistý pečící papír, opatrně stáhneme ten, na kterém se peklo.
- Pomocí čistého papíru opatrně smotáme a necháme vychladnout.
- Vychladlou rolku nenásilně rozvineme, aby nepopraskala a potřeme sýrovou náplní (trochu si necháme
- na ozdobu).
- Na náplň poklademe kousky lososa, pevně srolujeme a dáme vychladit.
- Vychlazenou roládu potřeme zbylým krémem, posypeme oříšky a zbylou pažitkou.
- Konce rolády odkrojíme a roládu podáváme nakrájenou na širší plátky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Tagliatelle s kuřecím masem a hráškem
Exotická polévka z řepy
Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a pršutem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.