Vietnamská kuřecí polévka

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
úžasná chuť a vůně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
728 KJ
sacharidy
18 g
bílkovina
13 g
draslík
295 mg
fosfor
84 mg
vápník
33 mg
cholesterol
29 mg
hořčík
17 mg
sodík
6 mg

Ingredience

  • 200 g kuřecí prsa
  • 1 l vývaru
  • 80 g rýžových vlasových nudlí
  • 1 mrkev
  • 15 g čínského zelí ( 3 listy )
  • 10 g hub shitake
  • 2 stroužky česneku
  • trocha zázvoru
  • trocha koriandru
  • jarní cibulku
  • 1 ks limetky
  • trocha rybí omáčky
  • trocha chilli

Postup:

  1. Ve vývaru uvaříme celá kuřecí prsa spolu s nakrájenými houbami, plátky česneku a lžičkou jemně nasekaného zázvoru zázvoru.
  2. Ochutíme rybí omáčkou, která nahrazuje sůl.
  3. Během vaření nejprve namočíme do teplé vody houby a připravíme si ostatní ingredience.
  4. Rýžové nudle zalijeme vařící vodou, necháme změknout pak scedíme.
  5. Očištěnou mrkev nastrouháme na jemné nudličky, listy čínského zelí nakrájíme na proužky.
  6. Uvařené maso pomocí vidličky natrháme a vkládáme do misek nebo hlubokých talířů.
  7. Maso, nudle i nakrájenou zeleninu umístíme tak, aby se nesmíchala a zalijeme vroucím vývarem s houbami.
  8. Přidáme nasekané lístky koriandru a jarní cibulku.
  9. Zvlášť podáváme k dochucení měsíčky limetky a nasekanou chilli.
  10. Poznámka
  11. Do vývaru, který se vaří předem nejlépe ze slepice pomalu 3 hodiny, se přidává kousek celé skořice, kardamon, badián a cibule.
  12. Koření je dobré koupit ve vietnamských prodejnách neboť je jiné než které se prodává běžně ale získáme tu pravou chuť i vůni asijských polévek.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.