Lahůdkové ovesné placky
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2512 KJ
- tuky
- 54 g
- sacharidy
- 23 g
- bílkovina
- 14 g
- cukry
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 552 mg
- fosfor
- 439 mg
- vápník
- 131 mg
- hořčík
- 113 mg
- cholesterol
- 64 mg
- sodík
- 49 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 150 g ovesných vloček
- 300 ml mléka
- 2 vejce
- sůl
- 100 g tuňáka (v konzervě)
- 100 g uzeného lososa
- 50 g tvrdého sýru (nastrouhaný )
- 10 g ledového salátu
- hrst polníčku
- 100 g čekanky
- 1 jarní cibulku
- 100 g kapie
- 100 g majonézy (nebo jogurtu)
- 2 lžičky kukuřice (sterilované)
- 2 lžičky ořechů
- 2 lžičky brusinek (sušených )
- 200 ml oleje na pečení
náplň
Postup:
- Ovesné vločky umeleme ale nejdou mlet způsobem jako maso ale pohybujeme-li rukojetí dopředu- dozadu jde to rychle.
- Namleté vločky zalijeme mlékem, vejci, osolíme a necháme odstát, aby se nasákly.
- Zatím si důkladně opereme saláty a odstředíme nebo osušíme je papírovou utěrkou.
- Ledový salát a čekanku natrháme do misky na menší kousky, přidáme nakrájenou cibulku a promícháme.
- V malé misce smícháme okapanou kukuřici, nasekané ořechy a brusinky.
- Rozehřejeme palačinkovou pánev, lehce potřeme olejem a upečeme z obou stran 6 placek.
- Upečené placky naplníme, do tří dáme tuńáka, do tří lososa nebo uděláme jen jeden druh.
- Přidáme část salátové směsi, po lžíci směs s kukuřicí a podle chuti majonézu nebo jogurt.
- Podáváme položené na zbylém salátu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Šafránové rizoto
Mac and cheese
Roštěná na houbách
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.