Hermelín s cibulkou na černém pivu
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 502 KJ
- sacharidy
- 11 g
- tuky
- 6 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- draslík
- 305 mg
- vápník
- 113 mg
- fosfor
- 63 mg
- hořčík
- 36 mg
- sodík
- 10 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 4 Hermelíny
- 4 cibule
- 2 lžíce oleje
- pepř
- sůl
- trocha chilli
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžíce vinného octu
- 100 ml černého piva
- 1 lžička strouhanky
- 40 g chleba (cca 4 krajíce)
- trocha petrželky (na posypání)
Postup:
- Sýry s bílou plísní rozkrojíme v půlce, každý na 2 kolečka.
- Každou polovinu opepříme, posypeme drcenou chilli a dáme zpět na sebe ale řeznou stranou nahoru.
- Cibule nakrájíme na měsíčky a opečeme na oleji dorůžova.
- Přidáme cukr, necháme zkaramelizovat zalijeme pivem, octem.
- Promícháme a necháme zcela odpařit.
- Připravené sýry položíme na krajíce chleba, předem lehce opečené v topinkovači.
- Navrstvíme na ně rovnoměrně hotovou cibulku.
- Posypeme všechny navrch špetkou strouhanky a dáme do trouby předehřáté na 200° C rozpéct pod gril.
- Když se sýr začne roztékat vyndáme je z trouby, posypeme petrželkou a ihned podáváme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Ceasar salát
Veganský banánový chlebíček (Banana bread)
Hovězí pečeně na červeném víně
Veganské minestrone
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.