Hermelín s cibulkou na černém pivu

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
může být i Camembert nebo Encián

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
502 KJ
sacharidy
11 g
tuky
6 g
cukry
3 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
bílkovina
1 g
draslík
305 mg
vápník
113 mg
fosfor
63 mg
hořčík
36 mg
sodík
10 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 4 Hermelíny
  • 4 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl
  • trocha chilli
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžíce vinného octu
  • 100 ml černého piva
  • 1 lžička strouhanky
  • 40 g chleba (cca 4 krajíce)
  • trocha petrželky (na posypání)

Postup:

  1. Sýry s bílou plísní rozkrojíme v půlce, každý na 2 kolečka.
  2. Každou polovinu opepříme, posypeme drcenou chilli a dáme zpět na sebe ale řeznou stranou nahoru.
  3. Cibule nakrájíme na měsíčky a opečeme na oleji dorůžova.
  4. Přidáme cukr, necháme zkaramelizovat zalijeme pivem, octem.
  5. Promícháme a necháme zcela odpařit.
  6. Připravené sýry položíme na krajíce chleba, předem lehce opečené v topinkovači.
  7. Navrstvíme na ně rovnoměrně hotovou cibulku.
  8. Posypeme všechny navrch špetkou strouhanky a dáme do trouby předehřáté na 200° C rozpéct pod gril.
  9. Když se sýr začne roztékat vyndáme je z trouby, posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.